Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Κορονοϊός: 1388 νέα κρούσματα στην Ελλάδα- 65 στην Π.Ε Ημαθίας

Ακόμη 84 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, ενώ 549 είναι οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, όπως ανακοίνωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθώς το site του ΕΟΔΥ έχει “πέσει”!

Ο κορονοϊός… σφυροκοπά και η χώρα μας ζει το δεύτερο κύμα της πανδημίας στα “κόκκινα”.

Τα νέα κρούσματα είναι καθημερινά πολλές εκατοντάδες, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νεκρών παραμένει σε αυξημένα επίπεδα, δημιουργώντας ανησυχία.

Για τα επόμενα βήματα στην διαχείριση της πανδημίας, ενημερώνει ζωντανά και σήμερα, Δευτέρα 23.11.2020, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον επίκουρο καθηγητή Υγιεινής και Επιδημολογίας, Γκίκα Μαγιορκίνη και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου και τόνισε πως σήμερα, Δευτέρα 23.11.2020, εντοπίστηκαν 1.388 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ 549 είναι οι διασωληνωμένοι. Επίσης, το τελευταίο 24ωρο ακόμη 84 συμπολίτες μας έχασαν την μάχη με τον φονικό ιό.

Την ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα έκανε… εκτάκτως η κα Παπαευαγγέλου, καθώς το site του ΕΟΔΥ έχει “πέσει”.

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας τόνισε πως παρατηρείται μια επιπέδωση της επιδημιολογικής εικόνας στην Θεσσαλονίκη, όπως είπε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ακόμη και μικρή μείωση.

Ωστόσο ξεκαθάρισε πως οι ρυθμοί δεν είναι αυτοί που ανέμεναν κυβέρνηση και ειδικοί.

300 κρούσματα στην Θεσσαλονίκη και 252 στην Αττική

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφέροντας στατιστικά στοιχεία για την πανδημία στις χώρες του εξωτερικού. Για “πολύ βαρύ φορτίο” μίλησε στην συνέχεια ο καθηγητής, τόσο για την Θεσσαλονίκη και την βόρεια Ελλάδα, όσο και για την Θεσσαλία.

“Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή”, συνέχισε, υπογραμμίζοντας την σημασία της τήρησης των μέτρων μέχρι να έρθει η άρση του lockdown… όποτε αυτό συμβεί.

Όπως ανακοίνωσε ο επίκουρος καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας, από τα 1388 νέα κρούσματα τα 300 ανιχνεύτηκαν στης περιφέρεια Θεσσαλονίκης τα 252 στην περιφέρεια Αττικής, 88 στην περιφέρεια Πέλλας, 65 στην περιφέρεια της Ημαθίας και 81 στην περιφέρεια  της Καβάλα.

πηγή:newsit.gr