Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2024
Follow Us
Ιστορική απόφαση: Ένοχοι για εγκληματική οργάνωση τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής

Εγκληματική οργάνωση κρίθηκε η Χρυσή Αυγή σε μια ιστορική απόφαση του δικαστηρίου, που έρχεται σε αντίθεση με την πρόταση της εισαγγελέως.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής. Αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 5 έως 15 ετών. Όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Αντιμετωπίζουν ποινή 5 έως 10 ετών.

Η ετυμηγορία για τη δολοφονία Φύσσα

Ένοχος κρίθηκε από το δικαστήριο ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Εκτός από τον Ρουπακιά, κρίθηκαν ένοχοι οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους. Οι δύο (Σαντοριναίος, Τσακανίκας) δεν κρίθηκαν ένοχοι λόγω αμφιβολιών.

Ένοχοι κρίθηκαν και οι πέντε κατηγορούμενοι για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, ενώ για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, ένοχοι κρίθηκαν όλοι κατά μετατροπή της κατηγορίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Χειροκροτήματα και αντιφασιστικά συνθήματα κυριαρχούν αυτή την ώρα έξω από το Εφετείο Αθηνών κάθε φορά που ακούγεται από τα μεγάφωνα η ετυμηγορία του δικαστηρίου υπέρ της ενοχής των κατηγορουμενων. Από τα μεγάφωνα κόσμος ενημερώνει για τις εξελίξεις μέσα στο δικαστήριο. Με το άκουσμα της ενοχής του Νίκου Μιχαλολιάκου ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ άρχισε να φωνάζει: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: "Ο Παύλος τα κατάφερε... Γιε μου", Και το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετειο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

πηγή:enikos.gr