Σάββατο, Αύγουστος 08, 2020
Follow Us
 Επιδόματα και συντάξεις: Ποιοι θα πληρωθούν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα

Μπαράζ πληρωμών θα πραγματοποιηθεί από τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου έως τις 29 Απριλίου καθώς θα καταβληθούν επιδόματα, το Δώρο του Πάσχα, τα μερίσματα αλλά και οι συντάξεις στους δικαιούχους.

Αναλυτικά:
- Τα επιδόματα
Από τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου θα ξεκινήσει η καταβολή του ειδικού επιδόματος των 800 ευρώ σε πάνω από 800.000 δικαιούχους. Όσοι εργαζόμενοι είτε δεν υπέβαλαν υπεύθυνη δήλωση είτε οι συμβάσεις τους τίθενται σε αναστολή σε μεταγενέστερο χρόνο, μπορούν να την υποβάλουν έως και τα τέλη Απριλίου. Από την ημέρα αυτή θα καταβληθεί και στους επιστημονικούς κλάδους η προκαταβολή των 400 ευρώ για το πρόγραμμα κατάρτισης, ενώ τα υπόλοιπα 200 ευρώ θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

- Το δώρο του Πάσχα
Τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα, από τις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί στους εργαζόμενους.

- Τα μερίσματα
Τη Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, αναδρομικά ποσά, που αφορούν μερίσματα του πρώτου τριμήνου, συνολικού ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, σε σχεδόν 4.000 νέους μερισματούχους, που η αίτησή τους υποβλήθηκε έως και τις 31 Ιανουαρίου 2020.

-Οι συντάξεις
Για να μην υπάρξει συνωστισμός στις τράπεζες, οι συντάξεις αυτό το μήνα θα καταβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες. Αναλυτικά:

- Οι συνταξιούχοι του Ι.Κ.Α., του Ο.Τ.Ε. και των Τραπεζών θα πληρωθούν στις 22 Απριλίου και 24 Απριλίου με βάση τον τελευταίο αριθμό στον ΑΜΚΑ τους.

- Οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, Ο.Γ.Α. και ΕΕΤΑΑ στις 27 Απριλίου.

- Οι συνταξιούχοι του Ν.Α.Τ., του Δημοσίου, της Δ.Ε.Η. και του ΕΤΑΠ Μ.Μ.Ε, στις 29 Απριλίου.

πηγή:enikonomia.gr