Τρίτη, Μαϊος 21, 2024
Follow Us
Υπ. Ανάπτυξης: Πρεμιέρα για τα καλάθια των Χριστουγέννων - Τι έρχεται για παιχνίδια και εορταστικό τραπέζι

Στο «Καλάθι του Άη Βασίλη» που ξεκινά σήμερα, με βάση ανάρτηση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήδη δήλωσαν συμμετοχή και θα συμμετάσχουν μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών.

parste

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος και ο υπεύθυνος του e-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ Γιάννης Δοξαράς παρουσιάζουν την, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, στις 9:30 π.μ., συγκεντρωτικά στοιχεία και αναλυτικούς πίνακες για την πορεία στις τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ από την πρώτη ημέρα εφαρμογής της κυβερνητικής πρωτοβουλίας «Καλάθι του Νοικοκυριού» (2 Νοεμβρίου 2002) έως και σήμερα.

Στο μεταξύ στο «Καλάθι του Άη Βασίλη» που ξεκινά σήμερα, με βάση ανάρτηση, που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήδη, δήλωσαν συμμετοχή και θα συμμετάσχουν οι εξής αλυσίδες παιχνιδιών:

Max Stores

Mουστάκας

Toys-shop.gr

patini.gr

jumbo.gr

perfect toys

koumis toys

toy city

Mothercare

comfuzio. 600-700 κωδικοί!

Αυτό αναφέρει, συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης που γνωστοποιεί τα εξής: «7η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού» και οι μειώσεις συνεχίζονται: Από τα 850 προϊόντα αυξήθηκαν μόνο τα 48 (6%), 129 (15%) μειώθηκαν και τα υπόλοιπα 673 (79%) παρέμειναν ίδια!».

Σημειώνεται ότι από σήμερα έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα e-katanalotis 15 αλυσίδες παιχνιδιών και τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του Αη Βασίλη».

Τα εορταστικά καλάθια

«Πρεμιέρα» κάνει σήμερα, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, το «καλάθι των Χριστουγέννων» στα σούπερ μάρκετ αλλά και ο «σάκος του Άη Βασίλη» στα καταστήματα παιχνιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι το «καλάθι των Χριστουγέννων» το οποίο θα διαρκέσει έως τις 4 Ιανουαρίου είναι ένα διευρυμένο, ως προς τις κατηγορίες, «καλάθι του νοικοκυριού» καθώς προστέθηκαν η γαλοπούλα και το μοσχάρι καθώς και τα γλυκίσματα: βασιλόπιτα ή τσουρέκι και η σοκολάτα.

Ο «σάκος του Άη Βασίλη» αφορά στην αγορά παιδικών παιχνιδιών που εφαρμόζεται αποκλειστικά για την περίοδο των γιορτών, από 14 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Ιανουαρίου.

Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών, είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις του κλάδου με ετήσιο τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ενώ τα μικρότερα καταστήματα συμμετέχουν εθελοντικά.

Από τις 10 κατηγορίες που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εντάξουν στις λίστες τους τουλάχιστον ένα προϊόν και να το διαθέτουν σε προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας.

Τα προϊόντα θα φέρουν στο ράφι πώλησης το ειδικό σήμα που έχει δημιουργηθεί ώστε να τα γνωρίζουν οι καταναλωτές, ενώ η σχετική λίστα με τις τιμές θα αναρτάται στο e-καταναλωτής όπως γίνεται και στο αντίστοιχο «καλάθι του νοικοκυριού».

Ευκρινής κατάλογος των προϊόντων που συνθέτουν το «καλάθι» θα υπάρχει σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος και θα αναγράφει τις τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα.

Αναλυτικά οι κατηγορίες είναι:

Επιτραπέζια / Παζλ

Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)

Βρεφικά παιχνίδια

Φιγούρες δράσης

Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια)

Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα

Ηλεκτρονικά παιχνίδια

Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)

Λούτρινα

Μουσικά παιχνίδια

πηγή:news247.gr

stekiou