Τετάρτη, Ιούλιος 06, 2022
Follow Us
Fuel Pass: Εντός του Ιουνίου οι ανακοινώσεις για την επέκτασή του – Τι είπαν Οικονόμου και Σκυλακάκης

Την επέκταση του μέτρου του Fuel Pass ( επιδότηση καυσίμων) και μετά τις 30 Ιουνίου προανήγγειλε ο Γιάννης Οικονόμου.

mpakri

Όπως γνωστοποίησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στον ΣΚΑΙ, μέσα στον μήνα θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις και αφού λήξει το εν λόγω μέτρο θα υπάρξει συνέχιση αυτού.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν στο νέο fuel pass θα αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια όπως έγινε με την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος. “Βλέπουμε ότι η ακρίβεια στα καύσιμα πλήττει εισοδήματα που είναι πάνω από την περίμετρο αυτή των πιο ευάλωτων.  Άρα όπως και στο ρεύμα που χρειάστηκαν να γίνουν πιο αποφασιστικές παρεμβάσεις και για εκείνους που καταναλώνουν περισσότερες από 300 κιλοβατώρες, προσπαθούμε να βρούμε τους πόρους, να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για να διευρύνουμε όλα τα υπόλοιπα” απάντησε.

Ο κ. Οικονόμου συνέχισε λέγοντας ότι “προσπαθούμε το μέτρο να έχει όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα σε όσους περισσότερους μπορούμε, έχοντας πάντα κατά νου ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι ατελείωτα”. ” Στα καύσιμα ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, θα γίνει “, πρόσθεσε.

Καύσιμα: Θα μειωθούν οι φόροι;

Τέλος ρωτήθηκε εάν θα μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα. “Έχουμε πει πάρα πολλές φορές για ποιο λόγο η αξιοποίηση φορολογικών εργαλείων δεν προκρίνεται από την κυβέρνηση, από το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να πέσουν οι τιμές στα καύσιμα  ή σε άλλα καταναλωτικά αγαθά. Στην ουσία πρόκειται για τα λεφτά των ίδιων των πολιτών γιατί αυτό είναι  οι φόροι.  Είναι λεφτά των ίδιων πολιτών που γυρίζουν πίσω για να δώσουν παροχές, για να στηρίξουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Εάν αυτά τα χρήματα λείψουν, κάποιος θα αναγκαστεί είτε να  έρθει να βάλει καινούριους φόρους ή να δανειστεί  με πολύ υψηλά επιτόκια”, απάντησε.

πηγή:enikos.gr

beempa