Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2024
Follow Us
Παρουσίαση του βιβλίου της Νίκης Κελεσίδου «Βλέμμα χαμηλά» το απόγευμα του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου στον πολυχώρο πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ (Βέτλανς)

Την παρουσίαση του βιβλίου της «Βλέμμα χαμηλά» θα πραγματοποιήσει το απόγευμα του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου στις 18:00 στον πολυχώρο πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ (Βέτλανς) η Νίκη Κελεσίδου.

hamkar

Η παρουσίαση θα γίνει με οπτικοακουστικό υλικό και συντονιστές θα είναι η μεταφράστρια του βιβλιου Ivana Stanojevic και η συγγραφέας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Την περίοδο 1992-95 χιλιάδες παιδιά σερβικής καταγωγής από την εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία φιλοξενήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Παιδιά διάφορων ηλικιών βρήκαν καταφύγιο, έστω και για λίγες ημέρες, στην αγκαλιά που τόσο απλόχερα άνοιξαν οι ελληνικές οικογένειες.

Ένα από αυτά είναι ο πρωταγωνιστής του συγκεκριμένου βιβλίου. Μέσα στις σελίδες του ξετυλίγονται οι εμπειρίες και τα συναισθήματα τόσο της οικογένειας που τον φιλοξένησε όσο και του ίδιου. Μια ιστορία που εξυμνεί το νόημα της αλληλεγγύης και της αγάπης. Μια ιστορία που αξίζει να ειπωθεί.

fpana