Με μεγάλη επιτυχία σε ένα ιδιαίτερο, ζεστό και ατμοσφαιρικό απόγευμα αφιερωμένο στο παιδικό βιβλίο της Χρυσάνθης Μπόλα "Αστέρια"
εκδ. Φυλάτος, την Τετάρτη 28/1/2026 στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ακούσαμε την τρυφερή ιστορία που αγγίζει τη μοναξιά, την καλοσύνη, τη φιλία και το θάρρος, αναδεικνύοντας την αξία της εσωτερικής λάμψης που έχει κάθε παιδί — μια λάμψη που συχνά χάνεται μέσα στη βιασύνη της καθημερινότητας αλλά αναγεννιέται όταν συναντά κατανόηση και φροντίδα.
Την παρουσίαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου.
Συμμετείχαν:
Δήμητρα Γεωργουλά, Ψυχολόγος – ανέλυσε τις συναισθηματικές
διαστάσεις της ιστορίας και το πώς η αφήγηση μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να εκφραστούν.
Κώστας Καλδάρας, Συνθέτης και Εικαστικός – παρουσίασε την εικαστική ματιά πίσω από τον κόσμο της Αστέριας και τον ρόλο της εικόνας στην ενδυνάμωση του νοήματος.
Χρυσάνθη Μπόλα, Συγγραφέας – μας μίλησε για την έμπνευση, το συμβολισμό και την ανάγκη δημιουργίας ιστοριών που φωτίζουν την ψυχή των παιδιών.