Σάββατο, Ιούνιος 28, 2025
Follow Us
Soft Hiking & Qi Gong στις Βάθρες Δραζιλόβου, κλείσιμο με κρύο κρασί του κτήματος Κυρ-Γιαννη Μπουτάρη

Κυριακή 29 Ιουνίου

Την Κυριακή που οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές ,εμείς θα είμαστε στη σκιά του Βερμίου, εκεί όπου το νερό χαράζει τις πέτρες και τα μονοπάτια φέρουν ακόμη τα ίχνη της ιστορίας και σας προσκαλούμε σε μια εμπειρία που συνδυάζει κίνηση, στοχασμό και επαφή με τη φύση.

Η διαδρομή μας ξεκινά με ήπια πεζοπορία σε δασικούς δρόμους που ακολουθούν την παλιά γραμμή Decauville — τον ιστορικό σιδηρόδρομο που μετέφερε ξυλεία από τα πυκνά δάση του Βερμίου.

Θα περάσουμε μέσα από γαλαρία δεκαετιών, σε ένα σκηνικό που φέρει μνήμες από την καθημερινότητα μιας άλλης εποχής, αλλά και από τις έντονες στιγμές του αντάρτικου, όταν αυτά τα ίδια μονοπάτια φιλοξενούσαν ανθρώπους, αγώνες και σιωπές.

Καθώς προχωράμε, θα εμβαθύνουμε στο storytelling της περιοχής, με στάσεις που συνδέουν τη φύση με την τοπική ιστορία και τις αφηγήσεις του τόπου.

Η πεζοπορία καταλήγει στις βάθρες της Δραζιλοβού – ένα μικρό φυσικό θαύμα με τρεχούμενα νερά, καταρράκτες και βραχώδεις λεκάνες, ιδανικό σημείο για αναπνοή και επανασύνδεση.

Εκεί, ανάμεσα στα δέντρα και τους ήχους του νερού, θα κάνουμε ασκήσεις ευεξίας και Qi Gong, αφήνοντας τον νου να ηρεμήσει και το σώμα να κινηθεί με ροή και απαλότητα.

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με ένα ποτήρι παγωμένο κρασί από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη Μπουτάρη, δροσισμένο μέσα στο νερό, για να συνοδεύσει την αίσθηση πληρότητας.

Όποιος επιθυμεί, μπορεί να κάνει και μια βουτιά στα νερά – οι θερμοκρασίες θα είναι ανεβασμένες και η δροσιά των βάθρων αναζωογονητική.

Ζήσε μαζί μας μια μέρα γεμάτη φύση, ευεξία, ιστορία και αυθεντική επαφή με τον τόπο.

Πάρε τον φίλο σου ,την φίλη σου ,τον σύντροφό σου .....και έλα!

Μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά από 12+ ετών.

Πληροφορίες:

6948516659 Γ.Καισαρίδης