Τρίτη, Ιούλιος 16, 2024
Follow Us
Ολοκλήρωση 3ου Εκπαιδευτικού Συμποσίου Νάουσας

Ο επιστημονικός σύλλογος ΕΝ* διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ετήσιο εκπαιδευτικό συμπόσιό του στη Σχολή Αριστοτέλους στις 29 & 30 Ιουνίου.

Φιλοξενήθηκαν συμμετέχοντες από τη Σουηδία, τη Δανία, τη Γερμανία, την Κύπρο, τη Νότια Αφρική και πολλά μέρη της Ελλάδας, εκπροσωπώντας επιστημονικά πεδία από την ιατρική, τη χημεία, τη μηχανολογία, τον αθλητισμό και τα παιδαγωγικά. Αξιοσημείωτο ήταν φέτος το μεγάλο πλήθος των συμμετεχόντων καθώς και η ενεργή συμμετοχή εφήβων σε όλες τις δραστηριότητες του Συμποσίου.

Το 3ο Συμπόσιο είχε ως επίκεντρο τη ρήση του Ευαγγελίου του Ιωάννη “Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος”. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Νικόλαος Διβινής, ιδρυτής της Ensyntropy, βασική αρχή της οποίας είναι η ερμηνευτική προσέγγιση. Στο πλαίσιο του συμποσίου, υπό το πνεύμα της ερμηνείας και της εμβάθυνσης, αναλύθηκαν με τη βοήθεια της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και της χριστιανικής παιδείας οι έννοιες "Ἐν", "ἀρχῇ" και "λόγος", και συνδέθηκαν με απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα που απασχολούν το σύγχρονο άνθρωπο μέσα από σεμινάρια, διαδραστικές συζητήσεις, παιχνίδια και γρίφους.

Ευχαριστούμε το Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας για όλη την υποστήριξη, τη Σχολή Αριστοτέλους για τη φιλοξενία, καθώς και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάουσας, τη Βostanica, τους ξηρούς καρπούς Μαμουτζής, το Φούρνο Θανασούλη και το Tuo Caffe για την εξαιρετική συνεργασία. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η έντυπη και ηλεκτρονική εφημερίδα inaoussa.

Σύλλογος ΕΝ*

Facebook: ENaoussa

Instagram: enaoussa

Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.