Τρίτη, Ιούλιος 16, 2024
Follow Us
3ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Νάουσας

Ο επιστημονικός Σύλλογος ΕΝ* με έδρα τη Νάουσα διοργανώνει για τρίτη συνεχομένη χρονιά το Εκπαιδευτικό Συμπόσιο στη Σχολή Αριστοτέλους.

Το φετινό Συμπόσιο είναι εμπνευσμένο από τη ρήση του Ευαγγελίου του Ιωάννη “Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος”. Κεντρικός ομιλητής είναι ο Δρ. Νικόλαος Διβινής, ιδρυτής της Ensyntropy, βασική αρχή της οποίας είναι η ερμηνευτική προσέγγιση.

Στο Συμπόσιο θα εξερευνηθούν εις βάθος οι έννοιες "Ἐν", "ἀρχῇ" και "λόγος", αποσκοπώντας στην πλήρη κατανόηση της διαχρονικής τους αξίας και της πλούσιας πνευματικής τους σημασίας. Σε μια εποχή που κυριαρχείται από την υλιστική νοοτροπία, καλούμαστε να αναζητήσουμε πνευματική τροφή και ουσιαστική γνώση.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η Ημέρα (Σάββατο, 29 Ιουνίου)

  • 08:00-09:00 – Η ενότητα πνεύματος & σώματος μέσω της άσκησης /

Instructor: Eυγενία Νοΐδου

  • 11:00-13:00 – Ομιλία και συζήτηση περί του “Ἐν” / Ομιλητής: Δρ. Νικόλαος

Διβινής

  • 13:00-16:00 – Διάλειμμα
  • 16:00-18:00 – Ομιλία και συζήτηση περί της “ἀρχῇς” / Ομιλητής: Δρ.

Νικόλαος Διβινής

  • 18:00-21:00 – Διαδραστικό παιχνίδι

2η Ημέρα (Κυριακή, 30 Ιουνίου)

  • 08:00-09:00 – H αναπνοή ως μέσο αναζήτησης / Instructor: Βάγια Βασίλα
  • 10:00-12:00 – Ομιλία και συζήτηση περί του “λόγου” / Ομιλητής: Δρ.

Νικόλαος Διβινής

  • 12:00-13:00 – Διάλειμμα
  • 13:00-14:00 – Ομιλία “Ιατρική-Ο μέγας άγνωστος” / Ομιλήτρια: Dr Med

Katharina Dohms

  • 14:00-15:00 – Επίλυση γρίφων & Επίλογος / Ομιλητής: Δρ. Νικόλαος Διβινής

Ευχαριστίες προς το Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας για όλη την υποστήριξη, τη Σχολή Αριστοτέλους για τη φιλοξενία, καθώς και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάουσας, τη Βostanica, τους ξηρούς καρπούς Μαμουτζής και το Φούρνο Θανασούλη για την εξαιρετική συνεργασία. Χορηγός επικοινωνίας είναι η έντυπη και ηλεκτρονική εφημερίδα inaoussa.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Συμπόσιο, όπως απευθυνθείτε τηλεφωνικά (6982-131871) στην κα. Ευγενία Νοΐδου, Πρόεδρο του Συλλόγου ΕΝ*, είτε αποστείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ο Σύλλογος ΕΝ* έχει ως στόχο την ανάπτυξη των μελών του μέσω της αυτογνωσίας, της έρευνας, της αλληλεγγύης και της εφαρμογής ηθικών αρχών και αξιών όπως ο διάλογος, η ελευθερία και η ανιδιοτέλεια. Απώτερος σκοπός είναι η ποιοτική αναμόρφωση της παιδείας ώστε να ελευθερωθεί η συνείδηση του ανθρώπου από κάθε αντιληπτικό, μαθησιακό και πληροφοριακό στερεότυπο