Σάββατο, Μαϊος 04, 2024
Follow Us
Γιορτή Αγάπης από το Λάππειον 1ο Γυμνάσιο Νάουσας

Μια ζεστή γιορτή, γεμάτη νοήματα αγάπης και φιλανθρωπίας, οργάνωσαν οι μαθητές του σχολείου με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Αναστασίας Κυριακίδου.

Κατά την διάρκειά της τονίστηκε η απόσταση που έχουν σήμερα οι άνθρωποι από τον αληθινό σκοπό του εορτασμού των Χριστουγέννων, αλλά και η προαιώνια προσμονή των ανθρώπων ανεξαρτήτως θρησκείας για τον ερχομό του Σωτήρα Χριστού. Ένα μικρό, πολύ πετυχημένο όμως θεατρικό σκετς, προσαρμογή της γνωστής ιστορίας του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα του Όσκαρ Γουάιλντ, έδειξε ότι η αγάπη, η καλοσύνη και η προσφορά στον αδύναμο δεν έχουν όρια και μπορούν να προέλθουν από τα πιο απίθανα πρόσωπα. Την εκδήλωση έκλεισαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από την χορωδία και την ορχήστρα του σχολείου υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Μαρίνας Καρδάκου, που ξεσήκωσαν μαθητές, καθηγητές και γονείς μέσα στο Δημοτικό Θέατρο. Υπέροχα και τα κεράσματα του συλλόγου γονέων κατά την έξοδο των παιδιών, συνόδευσαν ταιριαστά τις θερμές ευχές για όμορφα Χριστούγεννα και ένα 2024 με αγάπη, ανθρωπιά, ειρήνη  και φώτιση, ευχές που - με πρωτοβουλία του καθηγητή κ. Γ. Μπιλιούρη- ευχήθηκαν τραγουδιστά οι μαθητές μας και στους περαστικούς και στο προσωπικό των υπηρεσιών και των καταστημάτων της πόλης.

lax

Συλλογή Τροφίμων για το Συσσίτιο της Πόλης από το Λάππειον 1ο Γυμνάσιο Νάουσας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό  του σχολείου έλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία εν όψει των Χριστουγέννων, καλώντας όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην συλλογή τροφίμων για το συσσίτιο της πόλης. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν σημαντική, καθώς συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα και ποικιλία τροφίμων για το διάστημα των εορτών, ενώ οι σακούλες με τα τρόφιμα παραδόθηκαν προσωπικά από τους μαθητές του σχολείου στο συσσίτιο, προσφέροντας μια ευκαιρία να μάθουν για τον σημαντικό ρόλο της αλληλεγγύης, της εθελοντικής εργασίας και της κοινωνικής υπευθυνότητας. Οι καθηγητές και ο σύλλογος γονέων ευχαριστούν θερμά όσους στήριξαν αυτήν την πρωτοβουλία αγάπης και αλληλεγγύης.