Πέμπτη, Μαϊος 02, 2024
Follow Us
Δενδροφύτευση στην αυλή του σχολείου από τους μαθητές της ομάδας του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+2 “code for the environment” του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, μαθητές της ομάδας του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+2 “code for the environment”  του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας συμμετείχαν ενεργά σε δράση δενδροφύτευσης στην αυλή του σχολείου με σκοπό να ενισχύσουν το πράσινο του περιαύλιου χώρου και να στείλουν στους συμμαθητές τους και στην κοινωνία μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος.

beepar

Στην δράση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κύριος Θανασούλης Δημήτρης  και ο Δήμαρχος της πόλης μας κύριος Νικόλας Καρανικόλας. Ο Δήμαρχος συγχάρηκε τα παιδιά για την γενικότερη συμμετοχή τους στο περιβαλλοντικό αυτό πρόγραμμα και στην συνέχεια τους ενημέρωσε για διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα στην πόλη μας  και για τις προσπάθειες του Δήμου μας για την επίλυσή τους. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη διαλογής των σκουπιδιών και ανακύκλωσης και στον σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι μαθητές στην αλλαγή στάσης των πολιτών. Τέλος πρότεινε συνεργασία της σχολικής αυτής ομάδας με τον Δήμο στην προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον συμπεριφορών και διάχυσή τους στην τοπική κοινωνία. Η ομάδα δέχτηκε με προθυμία την  πρόταση και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει ν` ανταποκριθεί στο κάλεσμα αυτό.

hamrob