Παρασκευή, Οκτώβριος 04, 2024
Follow Us
Ενημέρωση διαδικασίας και προθεσμιών για την αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αθλητικών σωματείων από τον Δημήτρη Τζέκο

Στις 18.9.2020 στο ΦΕΚ Α-181 δημοσιεύτηκε ο υπ’ αριθμόν 4726/2020 νόμος ο οποίος επέφερε σημαντικές αλλαγές και τροποποιήσεις στη λειτουργία και στις διαδικασίες εκλογής, παρουσίας στις γενικές συνελεύσεις κτλ, των αθλητικών σωματείων της χώρας μας σε όλα τα αθλήματα.

Η πιο σημαντική και ταυτόχρονα πιο επίφοβη θα ανέφερα για τα αθλητικά σωματεία, βρίσκεται στο άρθρο 30 παράγραφος 1 του νόμου 4726/2020 και τη χαρακτηρίζω έτσι γιατί αναφέρει συγκεκριμένες προθεσμίες με δυσμενείς συνέπειες για τα σωματεία εφόσον δεν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ως τις 30.6.2021 τα αθλητικά σωματεία οφείλουν να τροποποιήσουν το καταστατικό τους με σκοπό να προσαρμοστεί αυτό στις διατάξεις συγκεκριμένων άρθρων του παλαιοτέρου αθλητικού νόμου 2725/1999 οι οποίες διατάξεις αντικαθίστανται πλέον από το νέο νομικό πλαίσιο του Ν. 4726/2020.  Το ίδιο άρθρο αναφέρει επίσης ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί από οποιοδήποτε αθλητικό σωματείο αυτή η τροποποίηση, το εν λόγω σωματείο χάνει πάραυτα την ειδική του αθλητική αναγνώριση το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορεί να συμμετάσχει κανένα τμήμα του σε οποιοδήποτε επίσημο πρωτάθλημα ενώ απαγορεύεται και η συμμετοχή των ηλικιακών ακαδημιών του σωματείου σε όλες τις επίσημες αθλητικές διοργανώσεις.

Ενημερωθείτε πλήρως για την διαδικασία και τηλεφωνικά στο 6974015526 και στο email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                                                                      Δημήτρης Τζέκος

                                                                          Δικηγόρος