Σάββατο, Σεπτέμβριος 28, 2024
Follow Us
Κάπαρη: Τα εκλεκτά μεσογειακά μπουμπούκια και τα φύλλα τους στο οπωροπαντοπωλείο «Αέναη γη»

Μια από τις πιο εκλεκτές τροφές της Μεσογειακής κουζίνας είναι αδιαμφισβήτητα η κάπαρη και τα φύλλα αυτής.

Τα μοναδικά, πικάντικα και αρωματικά μπουμπούκια της κάπαρης, που προέρχονται από έναν χαμηλό θάμνο και αποτελούν μια από τις πιο εκλεκτές τροφές της Μεσογειακής κυρίως κουζίνας μπορείτε να βρείτε στο οπωροπαντοπωλείο «Αέναη γη».

Η κάπαρη προσδίδει μια πιο πικάντικη γεύση σε σαλάτες, νοστιμίζει σάλτσες ζυμαρικών, ταιριάζει στην πίτσα, και αποτελεί κύριο συστατικό της γνωστής σως ταρτάρ (tartar sauce) η οποία μπορεί να συνοδέψει ψάρι, κρεατικά ή κρύα πιάτα. Ταιριάζει ιδιαίτερα με βότανα όπως το θυμάρι, ο βασιλικός και η ρίγανη και οι χρήσεις της στην κουζίνα είναι αμέτρητες. Η κάπαρη, το περίεργο αυτό φυτό με την αψιά μυρωδιά και τη γεύση, που ευδοκιμεί πάνω στις πέτρες, στα βράχια και τους γκρεμούς και φημίζεται για τις ευεργετικές ιδιότητες του που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό, μας δίνει με τα μπουμπούκια, τους καρπούς και τα φύλλα του ένα εξαίσιο τουρσί.

Η πικάντικη ιδιαίτερη γεύση της προσθέτει ξεχωριστή νότα στα πιάτα:

• Ως τουρσί, χρησιμοποιείται σε πολλές σαλάτες, σε ορεκτικά, σε σάλτσες και ως επικάλυψη σε πίτσες.

• Η κάπαρη δίνει ιδιαίτερη γεύση στα λαχανικά, στο κρέας, και στο ψάρι (ειδικά σε συνταγές που συνδυάζεται με σάλτσα αντζούγιας)

• Χρησιμοποιείται επίσης σε διάφορα dressings, όταν αναζητούμε λίγο πιο πικάντικη και ιδιαίτερη γεύση (π.χ. σε μαγιονέζα, αγιολί κ.α.)

kap

kap

Η «Αέναη γη» φροντίζει να σας παρέχει όλα τα είδη του οπωροπαντοπωλείου με κατ’ οίκον παράδοση, τηρώντας με προσοχή όλα τα μέτρα προστασίας κατά την παράδοση των προϊόντων σας. Τηλεφωνήστε στο 2332 028258 για τις παραγγελίες σας.