Τρίτη, Απρίλιος 30, 2024
Follow Us
Παστουρμαδόπιτα με Χωριάτικο Φύλλο και ολόφρεσκες πρώτες ύλες από το οπωροπαντοπωλείο «Αέναη γη»

Ο αυθεντικός παστουρμάς ταξιδεύει στην Ανατολή και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, είτε ως κρύα κοπή είτε ως υλικό στα εδέσματά σας.

Η σκεπαστή πίτσα Καισαρείας, η παστουρμαδόπιτα, αποτελεί μια εξαιρετική χριστουγεννιάτικη γαστρονομική πρόταση με χαρακτηριστική γεύση, χάρη στα ολόφρεσκα υλικά της «Αέναης γης».

Υλικά από την «Αέναη γη»:

8 φέτες παστουρμά

400 γρ. κασέρι παραδοσιακό

2 έτοιμα χωριάτικα φύλλα

1 ντομάτα

Ελαιόλαδο

Σουσάμι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά τρίβουμε το κασέρι σε χοντρό τρίφτη.

Ξεφλουδίζουμε την τομάτα, αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα μπολ, την ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.

Στρώνουμε το πρώτο λαδωμένο και τσαλακωμένο φύλλο, σε ένα λαδωμένο ταψί.

Δημιουργούμε μία στρώση με το μισό από το τριμμένο κασέρι και από πάνω βάζουμε τις φέτες παστουρμά και τη τομάτα.

Καλύπτουμε με το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι.

Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.

Ραντίζουμε με λίγο νερό την επιφάνεια της πίτας και πασπαλίζουμε σουσάμι.

Ψήνουμε την παστουρμαδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 40΄περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.