Τρίτη, Απρίλιος 16, 2024
Follow Us
Νέος μοριακός αναλυτής για τη διάγνωση του κορωνοϊού στο μικροβιολογικό εργαστήριο «The Lab»

Αναβαθμίζεται υγειονομικά ο δήμος Νάουσας, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας, καθώς πλέον έχουν εγκατασταθεί μοριακοί αναλυτές στο μικροβιολογικό εργαστήριο «THE LAB» του Ιατρού Καραγκούνη Χρήστου.

Το μικροβιολογικό εργαστήριο ειδικεύεται στη μοριακή ιατρική. Χρησιμοποιώντας την αιχμή της τεχνολογίας το εργαστήριο ειδικεύεται στην ανίχνευση του κορωνοϊού με μοριακή τεχνική.Το μοριακό τεστ γίνεται με τη λήψη ρινοφαρυγγικού ή στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος και τη χρήση μοριακών τεχνικών ανίχνευσης του ιού.

Για τη διάγνωση του ιού SARS-CoV-2 χρησιμοποιείται real time PCR η οποία αποτελεί την πιο έγκυρη μέθοδο για τη διάγνωση του νέου κορωνοϊού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τα αποτελέσματα είναι έτοιμα από 4 έως 24 ώρες μετά τη λήψη του δείγματος και στις περισσότερες περιπτώσεις την ίδια ημέρα με αυτή της δειγματοληψίας.

Το test γίνεται από τον Ιατρό Βιοπαθολόγο Καραγκούνη Χρηστό και την Μοριακή Βιολόγο /Γενετίστρια,MSc, PhD,Φαρμακοποιού Σιαμαντά Βάγια, οι οποίοι διασφαλίζουν την ποιότητα των αναλύσεων και την εγκυρότητα των απαντήσεων.

Επίσης πραγματοποιούνται και άλλες μοριακές εξετάσεις όπως του ιού της γρίπης, HPV για τον καρκίνο του τραχήλου, μοριακή διάγνωση αιματολογικών νοσημάτων, στη μοριακή διάγνωση ανοσολογικών νοσημάτων (ρευματοειδής αρθρίτιδα, κληρονομικών παθήσεων, καρκίνου).

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ιατρός Βιοπαθολόγος – Μικροβιολόγος Εξειδίκευση στην Κλινική Μικροβιολογία Στουγιαννάκη 3, Νάουσα, 59200, ΗΜΑΘΙΑΣ 2332020320 6937215900 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

xri