Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2024
Follow Us
ΚΔΑΠ Bee Happy: Τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου εξαμήνου από την ημερομηνία της Πρόσκλησης.

Ειδικότερα, στην περίπτωση που η αιτούσα
• είναι αλλοδαπή και η χώρα καταγωγής της δεν εκδίδει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τότε απαιτείται οποιοδήποτε άλλο ισοδύναμο επίσημο έγγραφο μεταφρασμένο (εάν δεν είναι στην ελληνική), που να πιστοποιεί την οικογενειακή κατάσταση. Για αλλοδαπή τρίτων χωρών, εκτός Ε.Ε., απαιτείται άδεια διαμονής σε ισχύ, και σε περίπτωση λήξης της, αντίγραφο της αίτησης ανανέωσής της.
• είναι πολίτης της Ε.Ε. ή τρίτων χωρών και υποβάλει δικαιολογητικά που έχουν εκδοθεί εκτός Ελλάδας, απαιτείται επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα από την εκάστοτε αρμόδια αρχή.
• είναι ανύπαντρη μητέρα και το παιδί δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, απαιτείται η υποβολή της ληξιαρχικής πράξης γέννησης του παιδιού.
• είναι χήρα, και η χηρεία δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης απαιτείται και η υποβολή της ληξιαρχικής πράξης θανάτου του συζύγου.
• είναι διαζευγμένη, και η διάζευξη δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή στο έντυπο μεταβολών ατομικών στοιχείων της Δ.Ο.Υ. (Μ1), απαιτείται η υποβολή αντίγραφου δικαστικής απόφασης για τη λύση του γάμου.
• είναι σε διάσταση, απαιτείται το έντυπο μεταβολών ατομικών στοιχείων της Δ.Ο.Υ. (Μ1).
• είναι ανάδοχη μητέρα, απαιτείται και αντίγραφο δικαστικής απόφασης ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο της Επιτροπείας ανηλίκου τέκνου.
• δεν έχει την επιμέλεια του παιδιού της, την αίτηση την υποβάλει το άτομο στο οποίο έχει παραχωρηθεί η επιμέλεια με δικαστική απόφαση και απαιτείται η υποβολή του σχετικού δικαιολογητικού.
• έχει υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης (Αντί «συζύγων»), απαιτείται η υποβολή του.

  1. Εκκαθαριστικό Σημείωμα για το φορολογικό έτος 2019 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2019 έως 31/12/2019).
  2. Δικαιολογητικά απασχόλησης ή ανεργίας
    Α. Δικαιολογητικά απασχόλησης
    • Εάν, η αιτούσα είναι μισθωτή :
    1. Βεβαίωση εργοδότη (σφραγίδα & υπογραφή), η οποία θα φέρει υποχρεωτικά ημερομηνία μεταγενέστερη της παρούσας πρόσκλησης και από την οποία θα προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόλησή της, έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης
    2. Αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης (με Υ.Δ. του νόμιμου εκπροσώπου εάν έχει επέλθει οποιαδήποτε μεταβολή στα στοιχεία της εταιρείας ή του εργοδότη).
    • Εάν, η αιτούσα εργάζεται με εργόσημο (περιστασιακή απασχόληση):
    1. Βεβαίωση εργοδότη, υπογεγραμμένη από την οποία θα προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόλησή της και
    2. Εργόσημο (αντίγραφο αυτού και απόδειξη κατάθεσης σε τράπεζα του τελευταίου 12μηνου, που να αποδεικνύει εργασία τουλάχιστον δύο (2) μηνών) Ή Σε περίπτωση αυτασφάλισης, 50 ένσημα εντός των τελευταίων 12 μηνών.
    • Εάν, η αιτούσα εργάζεται με άλλες μορφές ευέλικτης απασχόλησης
    1. Τίτλοι κτήσης: Αντίγραφο Σύμβασης με έναν – τουλάχιστον – εκ των εργοδοτών, εντός του τελευταίου έτους ή /και Αντίγραφο Δήλωσης – Βεβαίωσης Απογραφής στο Ενιαίο Μητρώο στο ΕΦΚΑ.
    2. Σύμβαση με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών: Αντίγραφο σύμβασης με έναν – τουλάχιστον – εκ των εργοδοτών ή /και Απογραφικό δελτίο προς το Ενιαίο Μητρώο στο ΕΦΚΑ.
    Επισημαίνεται ότι, για τις/τους εργάτριες/τες γης (ασφαλισμένοι Ε.Φ.Κ.Α. – Ο.Γ.Α.), απαιτείται βεβαίωση εργοδότη και βεβαίωση του Ε.Φ.Κ.Α. (τ. Ο.Γ.Α.), του τελευταίου τριμήνου που να αποδεικνύεται εργασία τουλάχιστον δύο (2) μηνών.
    • Εάν, η αιτούσα είναι αυτοαπασχολούμενη εκτός πρωτογενή τομέα (ατομική επιχείρηση)
    1. Αντίγραφο της Δήλωσης Έναρξης Επιτηδεύματος στη Δ.Ο.Υ. ΚΑΙ
    2. Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι η ενδιαφερόμενη είναι άμεσα ασφαλισμένη, ακόμη και αν οφείλει ασφαλιστικές εισφορές ή Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι έχουν καταβληθεί οι εισφορές ή πρόσφατη Ειδοποίηση του ασφαλιστικού φορέα για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών ΚΑΙ
    3. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί μη διακοπής της άσκησης του επιτηδεύματος.
    • Εάν, η αιτούσα συμμετέχει σε Ο.Ε. ή Ε.Ε. ή I.K.E. ή Ε.Π.Ε. ή ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. :
    1. Το αρχικό καταστατικό (σε περίπτωση μεταβολών τελευταία τροποποίηση αυτού)
    2. Πιστοποιητικό περί μη λύσης από το ΓΕΜΗ. o Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί μη διακοπής της άσκησης επιτηδεύματος.
    3. Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι η ενδιαφερόμενη είναι άμεσα ασφαλισμένη, ακόμη και αν οφείλει ασφαλιστικές εισφορές ή πρόσφατη ειδοποίηση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών
    4. Σε περίπτωση εταίρου Ι.Κ.Ε., Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 του Διαχειριστή της εταιρείας ΙΚΕ ότι η ενδιαφερόμενη απασχολείται κανονικά στην επιχείρηση. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση Α.Ε. δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα έμμισθα μέλη (Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος).
    • Εάν η αιτούσα είναι αυτοαπασχολούμενη στον πρωτογενή τομέα:
    Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι η ενδιαφερόμενη είναι άμεσα ασφαλισμένη, και, εάν οφείλει ασφαλιστικές εισφορές, την πρόσφατη ειδοποίηση του ασφαλιστικού φορέα για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.

Β. Δικαιολογητικά ανεργίας
Εάν, η αιτούσα είναι άνεργη ή έχει σύζυγο ή σύντροφο (σύμφωνο συμβίωσης) άνεργο, αντίστοιχα υποβάλει το Δελτίο ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ή αποδεικτικό ανανέωσης δελτίου ανεργίας, ή βεβαίωση επιδοτούμενης ανεργίας, ή, όταν αφορά σε ειδικά ταμεία, άλλο ισοδύναμο έγγραφο, που να βεβαιώνει την ανεργία.
Γ. Δικαιολογητικά αναπηρίας
Εάν, η αιτούσα ανήκει στην ομάδα των ΑμεΑ ή/και ένα από τα τέκνα της με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω ή/και ο σύζυγος με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω: απαιτείται 22 Αντίγραφο Βεβαίωσης Πιστοποίησης της Αναπηρίας σε ισχύ από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) με τη χρονική διάρκεια ισχύος και το ποσοστό αναπηρίας, ή Απόφαση Α’ βάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής Νομαρχίας, Περιφέρειας ή των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που έχει εκδοθεί πριν την 1/9/2011 με ισχύ επ’ αόριστον, ή αντίγραφο της αίτησης του δικαιούχου προς το ΚΕ.Π.Α. για νέα γνωμάτευση ή αίτηση επανεξέτασης στην αρμόδια Επιτροπή, στην περίπτωση που η γνωμάτευση έληξε.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.