Πέμπτη, Απρίλιος 18, 2024
Follow Us

silverΌταν θέλετε να χάσετε βάρος η δίαιτα δεν μπορεί από μόνη της να σας προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Γι' αυτό είναι σημαντικό να συνδυάζετε  μια ισορροπημένη διατροφή με άσκηση σας στο γυμναστήριο Silver στη Νάουσα. Εφόσον γυμνάζεστε αρκετές φορές την εβδομάδα, θα αποκτήσετε και τα μέγιστα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο. Όμως, πολλοί αναρωτιέστε πoιό πρόγραμμα πρέπει να ακολουθήσετε, ώστε να χάσετε τα κιλά που επιθυμείτε.

Αερόβιες ή ασκήσεις ενδυνάμωσης;


Οι αερόβιες ασκήσεις, γνωστές και ως καρδιαγγειακές, είναι εκείνες που ενισχύουν κυρίως το καρδιοαναπνευστικό σύστημα και που έχουν μεγάλη διάρκεια. Στο γυμναστήριο Silver θα μπορέσετε να ενημερωθείτε και να οργανώσετε το πρόγραμμα σας ώστε να εντάξετε τις αερόβιες ασκήσεις στην καθημερινότητα σας. Πρέπει να επισημανθεί ότι η αερόβια άσκηση δεν είναι μόνο το γνωστό σε όλους aerobic, αλλά περιλαμβάνει κάθε δραστηριότητα που αυξάνει τους κτύπους της καρδιάς και την πρόσληψη οξυγόνου. Μερικά παραδείγματα είναι το τρέξιμο, η κολύμβηση, η ποδηλασία, το σχοινάκι κ.α. Όσοι λοιπόν ακολουθείτε μια αερόβια δραστηριότητα, αυξάνετε τον μεταβολισμός σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης και παίρνει πολλές ώρες μέχρι να επιβραδύνει. Επιπλέον, μπορείτε  να κάψετε 10-12 θερμίδες ανά λεπτό.


Από την άλλη μεριά αν προτιμάτε την μυϊκή ενδυνάμωση σας στο γυμναστήριο Silver, αξίζει να σημειωθεί ότι και αυτή η επιλογή μπορεί να συμβάλει στην απώλεια βάρους. Και το πετυχαίνει μέσω της αύξησης τους μυϊκού ιστού και της μείωσης του σωματικού λίπους. Επίσης, κάποιες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσοι κάνουν ασκήσεις με βάρη, έχουν τη τάση να κινούνται περισσότερο, με αποτέλεσμα να καίνε θερμίδες. Έτσι σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή μπορούν να χάσουν εύκολα και γρήγορα τα περιττά κιλά. Ωστόσο επειδή η μυϊκή ενδυνάμωση δεν πρέπει να γίνεται αυθαίρετα, χωρίς καθοδήγηση και επίβλεψη από ειδικούς, λόγω του ότι μπορεί να προκύψουν τραυματισμοί το Silver σας παρέχει καθημερινή επίβλεψη και συμβουλές ώστε να αποφευχθούν οι τραυματισμοί.


Συμπερασματικά η επιλογή οποιαδήποτε είδους γυμναστικής  σε συνδυασμό με μια σωστή διατροφή δίχως ακρότητες, προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία και στην αντιμετώπιση των περιττών κιλών. Και μη ξεχνάτε ότι πριν επιλέξετε ποια προπόνηση θέλετε να ακολουθήσετε, να έχετε θέσει τους προσωπικούς σας στόχους και μετά από προσωπική επαφή με τους υπευθύνους του Silver Gym να οργανώσουμε από κοινού το ιδανικό για εσάς πρόγραμμα. Τόσο η μυϊκή ενδυνάμωση όσο και η αερόβια άσκηση έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και οφέλη και στο Silver μπορούμε να το επιτύχουμε μαζί.