Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2024
Follow Us

campΤα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας σε άτομα προσχολικής ηλικίας  και η επεξήγηση των προγραμμάτων άθλησης του “Enjoy sports junior camp” από την απόφοιτη τμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού Μπίτζιου Κωνσταντίνα Λητώ.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ποικίλες έρευνες σχετικά με τη συμβολή της άσκησης στην ανάπτυξη των παιδιών. Όπως φαίνεται, διάφορα είδη άσκησης, όταν εφαρμοστούν με βάση τους όρους που προβλέπονται για την ασφάλεια των παιδιών, επιδρούν ευεργετικά στη σωματική τους ωρίμανση. Μάλιστα  τα ευεργετικά οφέλη που έχουν τα παιδιά από τη συμμετοχή τους σε οργανωμένα σπορ μπορούν να διαρκέσουν ακόμα και για μια ολόκληρη ζωή, χωρίς απαραίτητα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό σε επαγγελματικό επίπεδο. Διότι κατά την ενασχόληση με την άσκηση τα παιδιά αποκτούν μεγαλύτερη ευεξία, αυτοέλεγχο, καρτερικότητα και κοινωνικές δεξιότητες.


Σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, βοηθάει στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων, όπως η παχυσαρκία τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο διαβήτης τύπου ΙΙ και  κάποιες μορφές καρκίνου. Επιπλέον, βοηθάει στη σωστή ανάπτυξη των οστών και των μυών, ενώ τα πιο δραστήρια παιδιά έχουν καλύτερη ισορροπία, προσανατολισμό και νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους. Επίσης, φαίνεται ότι οι συνήθειες που διαμορφώνονται στην παιδική ηλικία σε σχέση με τη φυσική δραστηριότητα εξακολουθούν να υπάρχουν και στην ενήλικο ζωή. Έτσι, τα αυξημένα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας ήδη από τα πρώτα χρόνια ζωής ενδεχομένως να αυξάνουν την πιθανότητα τα παιδιά αυτά να είναι δραστήρια και στη μετέπειτα ζωή τους.


Εισαγωγή στην φυσική αγωγή ομαδικά αθλήματα: Τα παιδιά γνωρίζουν μέσο του παιχνιδιού  τα βασικά ομαδικά αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ με εξοπλισμό ειδικά διαμορφωμένο για μικρές ηλικίες.

Εισαγωγή στην φυσική αγωγή ατομικά αθλήματα: Τα παιδιά αποκτούν μια πρώτη επαφή με τα ατομικά αθλήματα του στίβου.

enj

Εκπαιδευτικά-Παιδαγωγικά  παιχνίδια: Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια είναι αυτά που έχουν ειδικά σχεδιαστεί για να διδάξουν στα παιδιά  ένα συγκεκριμένο θέμα, να αναπτύξουν μια έννοια και να ενισχύσουν μια δεξιότητα μέσα από το παιχνίδι. Συμπεριλαμβάνουν τα επιτραπέζια, τα παιχνίδια με τις κάρτες, σπαζοκεφαλιές κ.α.

Παιχνίδια δεξιοτήτων συντονισμού: Τα παιχνίδια δεξιοτήτων είναι αυτά που βοηθούν το παιδί στο να αναπτύξει  την σχέση του με τον χώρο, την λεπτή κινητικότητα, τον οπτικό-ακουστικό  συντονισμό  και  τον αμφίπλευρο συντονισμό άνω και κάτω άκρων. Παιχνίδια ισορροπίας, μετακινήσεων σε διαφορετικές κατευθύνσεις, χειρισμού κ.α.

Στη γνωστή μας ώρα 10:00 – 14:00

Απευθύνεται σε παιδιά 4* έως 12 ετών.

Πληροφορίες και εγγραφές** στα τηλέφωνα:

6988186857 – 6983312234- 2332057090

Μπίτζιου Κωνσταντίνα Λητώ , Παπουτσής Φώτιος, Κάππας Δημήτριος

*Για τα παιδιά 4 έως 6 ετών( Τμήμα bambini) το πρόγραμμα είναι ειδικά διαμορφωμένο.

**Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν την ημέρα έναρξης του camp και σε όλη την διάρκεια του(7 εβδομάδες).

Μπίτζιου Κωνσταντίνα Λητώ