Τρίτη, Σεπτέμβριος 03, 2024
Follow Us

robΜεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η Ακαδημία Ρομποτικής Νάουσας κατά την πρώτη εβδομάδα των εγγραφών της από γονείς και παιδιά της Νάουσας (και όχι μόνο!).

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η περιοχή έχει ακόμα ανθρώπους που μπορούν να αντιληφθούν και να εκτιμήσουν τις καινοτομίες και πρωτοπορίες στον κλάδο της εκπαίδευσης.

Σε πρόσφατη συζήτηση με έναν από τους εκπαιδευτές της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τα οφέλη της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, έγινε γρήγορα κατανοητό πως η εξοικείωση των νέων με την τεχνολογία από πολύ μικρή ηλικία αποτελεί ένα σύνηθες φαινόμενο για την εποχή μας, το οποίο ωστόσο μένει τις περισσότερες φορές ανεκμετάλλευτο. Η επαφή της νεολαίας με τους υπολογιστές φαίνεται πως αναλώνεται στην (κατά)χρήση της τεχνολογίας για βιντεοπαιχνίδια και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργώντας αμφιβολίες στους γονείς για τη χρηστικότητα και αξιοποίηση των τεχνολογιών στις μικρές ηλικίες.

Ωστόσο, η σωστή χρήση και οι δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία σε αυτές τις ηλικίες μέσω ενός εκπαιδευτικού και διαδραστικού προγράμματος, όπως η Εκπαιδευτική Ρομποτική, μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά στην ανάπτυξη ταλέντων και δεξιοτήτων τα οποία δεν γνώριζαν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν έως τώρα.

Οι εγγραφές συνεχίζονται για ακόμη μια εβδομάδα, έως και την Παρασκευή 27/10 στα ΕΡΙΑ, στον χώρο όπου διεξάγονται τα μαθήματα. Η πρώτη εβδομάδα υλοποίησης του προγράμματος σπουδών ξεκινά από την Δευτέρα 30/10, όπου τα παιδιά θα έχουν την πρώτη τους γνωριμία με την Ρομποτική!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Νάουσα, ακολουθήστε την επίσημη σελίδα στο Facebook: (https://www.facebook.com/akadimiarobotikisnaousas/).