Δευτέρα, Σεπτέμβριος 02, 2024
Follow Us
Περί Εκμάθησης και Πιστοποίησης της Αγγλικής Γλώσσας
  • Ποιες είναι οι ιδανικές συνθήκες εκμάθησης της Αγγλικής Γλώσσας;
  • Γιατί η ουσιαστική γνώση είναι αυτή που προηγείται της πιστοποίησης;

Η διαρκής μελέτη παιδαγωγικών μεθόδων και η προσπάθεια για σωστή εφαρμογή τους στην εκμάθηση της Aγγλικής γλώσσας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του σχολείου μας. Το κείμενο που ακολουθεί προσπαθεί να εξηγήσει τη φιλοσοφία μας αλλά και να απαντήσει συχνά ερωτήματα που μας απευθύνονται από γονείς και μαθητές.

Αρχικά, η ξένη γλώσσα αποτελεί ένα «μάθημα» που απαιτεί διαρκή αλληλεπίδραση. Σε αντίθεση με ένα «παραδοσιακό» μάθημα όπως π.χ. η ιστορία όπου ένα παιδί καλείται να γνωρίσει ιστορικά πρόσωπα, σημαντικές ιστορικές στιγμές και γεγονότα, να διαχειριστεί κείμενα και πηγές, στα αγγλικά οι εκπαιδευτικοί στόχοι είναι διαφορετικοί. Ένα παιδί καλείται να γνωρίσει μια γλώσσα, ένα ζωντανό εργαλείο το οποίο θα χρησιμοποιήσει για να ακούσει, να μιλήσει, να διαβάσει, να γράψει ή απλά, να επικοινωνήσει.

Οι επιλογές σήμερα για να μάθει κάποιος μια ξένη γλώσσα είναι πάρα πολλές, φροντιστήριο, ιδιαίτερα, on-line courses, audio books κ.α. Ωστόσο, η τάξη, ή αλλιώς η ομάδα μαθητών, εξακολουθεί να αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο εκμάθησης μια ξένης γλώσσας. Η τάξη προσφέρει οργάνωση και πρόγραμμα, τα παιδιά μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα ενώ τα σημερινά τεχνολογικά μέσα καθιστούν το μάθημα στην τάξη μοναδική εμπειρία. Ακόμη, τα παιδιά εξερευνούν διαφορετικές κουλτούρες και τρόπους σκέψης μέσα από σύγχρονη και πλούσια θεματολογία επιλεγμένη και δομημένη ειδικά για το κάθε επίπεδο.

Δείτε περισσότερα εδώ