Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Euro 2020, Βέλγιο – Ιταλία: Πρόωρος τελικός στο Μόναχο

Την ώρα που η μετάλλαξη “Δέλτα” προκαλεί φόβο νέας αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, το Euro 2020 μπαίνει στην τελική του ευθεία, με τη φάση των προημιτελικών. Από τα δυο ματς της ημέρας, ξεχωρίζει η “τιτανομαχία” μεταξύ Βελγίου και Ιταλίας, στο Μόναχο.

mpana

Ώρα να βγουν τα “εισιτήρια” για τα ημιτελικά του Euro 2020. Μετά από μία σειρά καταπληκτικών αγώνων στους “16”, η διοργάνωση μπαίνει από την Παρασκευή (02/07) στην προημιτελική φάση με τα Βέλγιο – Ιταλία και Ελβετία – Ισπανία σε Μόναχο και Αγία Πετρούπολη, αντίστοιχα.

Οι νικήτριες ομάδες θα εξασφαλίζουν μία θέση στον πρώτο ημιτελικό της 6ης Ιουλίου στο “Wembley” του Λονδίνου.

Το πιο… λαμπερό ματς της ημέρας θα γίνει στις 22:00 στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου, ανάμεσα στο Βέλγιο και την Ιταλία. Και οι δύο ομάδες (εκ των φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2020) μετρούν το απόλυτο νικών στο τουρνουά (4 στα 4) και θέλουν να πάρουν το “εισιτήριο” για το Λονδίνο.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να δει αν θα έχει διαθέσιμους τους Κέβιν ντε Μπρόινε και Εντέν Αζάρ, με τον πρώτο να έχει περισσότερες πιθανότητες για να ξεκινήσει ακόμη και στο βασικό σχήμα. Εκτός «μάχης» έχει τεθεί ο τραυματίας Καστάνιε, που θα χάσει το υπόλοιπο τουρνουά.

Από την πλευρά του, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει πλέον τους πάντες “ετοιμοπόλεμους” και θέλει να δει την ομάδα του να φτάνει τα 32 ματς αήττητη. Οι Κιελίνι και Φλορέντσι επέστρεψαν από τους τραυματισμούς τους, με τον πρώτο να παίρνει ξανά θέση στο κέντρο της άμυνας των “ατζούρι” δίπλα στον Μπονούτσι.

Πιθανές συνθέσεις:

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά – Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν – Μενιέ, Βίτσελ, Τίλεμανς, Τοργκάν Αζάρ – Μέρτενς, Ντε Μπρόινε, Λουκάκου

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα – Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα – Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι – Κιέζα, Ινσίνιε, Ιμόμπιλε.

Η πρώτη “σέντρα” των προημιτελικών θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη (19:00), όπου η Ελβετία -λίγες ημέρες μετά την απίστευτη πρόκρισή της επί της Γαλλίας στη διαδικασία των πέναλτι- θα επιχειρήσει να κάνει μια ακόμα έκπληξη στο Euro 2020, απέναντι στην Ισπανία.

Ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς δεν θα έχει στη διάθεσή του αρχηγό της Ελβετίας, Γκράνιτ Τζάκα (τιμωρημένος).

Από την άλλη πλευρά ο Λουίς Ενρίκε, παρά την κριτική που δέχθηκε στα πρώτα δύο ματς της διοργάνωσης, είδε την ομάδα του να σημειώνει 10 γκολ στα τελευταία δύο παιχνίδια με Σλοβακία και Κροατία και θα ήθελε να δει την ίδια αποτελεσματικότητα, απέναντι σε μία απ’ τις πιο σκληροτράχηλες ομάδες του Euro 2020.

Πιθανές συνθέσεις:

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ – Ελβέντι, Ακάνζι, Ροντρίγκεζ – Βίντμερ, Φρόιλερ, Σακίρι, Ζακάρια, Ζούμπερ – Εμπολό, Σεφέροβιτς

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν – Αθπιλικουέτα, Έρικ Γκαρσία, Λαπόρτ, Ζόρντι Άλμπα – Κόκε, Μπουσκέτς, Πέδρι – Σαράμπια, Μοράτα, Φεράν Τόρες.

πηγή:newsit.gr

nater