Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Κορωνοϊός: Η Bundesliga θα ξεκινήσει παρά την περίπτωση της Ντιναμό Δρέσδης

Δεν υπάρχει κίνδυνος για την επανέναρξη της Bundesliga μετά την τοποθέτηση της Ντιναμό Δρέσδης σε καραντίνα λόγω του Covid-19, δήλωσε ο Κρίστιαν Σάιφερτ, επικεφαλής της γερμανικής Λίγκας (DFL).

gaka

«Αυτό δεν δικαιολογεί την αμφισβήτηση ολόκληρης της σεζόν» δήλωσε στο γερμανικό κανάλι ZDF, αφού ανακοίνωσε δύο θετικές περιπτώσεις για το νέο κορωνοϊό στην ομάδα της δεύτερης κατηγορίας.

«Ήμουν πάντα σαφής ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Είμαστε στην αρχή της επανεκκίνησης», συνέχισε ο Σάιφερτ.

Η ανακάλυψη αυτών των δύο περιπτώσεων πραγματοποιήθηκε μόνο τρεις ημέρες μετά το «πράσινο φως» από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να ξαναρχίσει η σεζόν στις 16 Μαΐου, μετά από δύο μήνες διακοπής.

Ο Κρίστιαν Σάιφερτ δήλωσε ωστόσο ότι φοβάται άλλες περιπτώσεις του Covid-19, που θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την πορεία του πρωταθλήματος.

«Μπορεί να φτάσουμε σε ένα επίπεδο όπου δεν είναι πλέον δυνατό να παίζουμε», είπε, προσθέτοντας ότι «θα εξαρτηθεί από τον χρόνο που έχει απομείνει για να τελειώσουμε τη σεζόν».

Η σεζόν της Μπουντεσλίγκα πρόκειται να λήξει στις 30 Ιουνίου, επειδή σύμφωνα με τον Σάιφερτ, «πολλά συμβόλαια παικτών βρίσκονται σε εξέλιξη, επομένως θέλουμε να παίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες πριν από αυτήν την ημερομηνία».

Η DFL ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι είχε καταγράψει 10 θετικά περιστατικά από 1.724 παίκτες και μέλη των τεχνικών επιτελείων, στους 36 συλλόγους των δύο πρώτων κατηγοριών στο πρώτο κύμα δοκιμών, και δύο άλλα στη δεύτερη.

Η Bundesliga είναι το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ξαναρχίζει μετά τη διακοπή της πανδημίας. Ωστόσο, η επιστροφή θα γίνει υπό δρακόντειες συνθήκες.

Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται πίσω από κλειστές πόρτες, με μέγιστο αριθμό 300 ατόμων εξουσιοδοτημένα για κάθε αγώνα, ενώ πριν από την επανεκκίνηση, όλες οι ομάδες θα παραμείνουν κλειστές για μία εβδομάδα σε ένα προπονητικό κέντρο.

πηγή:real.gr

epmp