Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2024
Follow Us
Κορονοϊός: Δόθηκε το «οκ»-Η Πολωνία ξανά στη…σέντρα

Οι Πολωνοί επιστρέφουν στη ποδοσφαιρική δράση, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας.

Στη… σέντρα θα βρεθεί και πάλι το επαγγελματικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Πολωνίας. Ο πρωθυπουργός Ματέουζ Μοραβιέτσκι άναψε σήμερα (25/4) το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή παιχνιδιών χωρίς θεατές, με την αγωνιστική δραστηριότητά να ξεκινά στις 29 Μαΐου και τη σεζόν να ολοκληρώνεται έως τις 19 Ιουλίου.

Με αυτόν τον τρόπο, η Πολωνία έγινε μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που όρισαν ημερομηνία για την επανέναρξη της σεζόν, η οποία είχε ανασταλεί προσωρινά λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

Η Πολωνία ανέφερε μέχρι σήμερα 11.067 κρούσματα και 499 θανάτους και άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα που πήρε, νωρίτερα τον Απρίλιο.

«Αυτά είναι εξαιρετικά νέα» δήλωσε περιχαρής ο Μάρτσιν Ανιμούτσκι, πρόεδρος της πολωνικής Λίγκας που είναι γνωστή ως Ekstraklasa.

«Η συγκατάθεση της κυβέρνησης να συνεχίσουμε τις προπονήσεις μάς δίνει την ευκαιρία να εφαρμόσουμε το σχέδιο στο οποίο εργαζόμαστε τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Εάν δεν υπάρχουν απροσδόκητα προβλήματα και η κατάσταση της υγείας στη χώρα το επιτρέπει, αφού περάσει η περίοδος προετοιμασίας, το πρωτάθλημα θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 29 Μαΐου».

πηγή:newsit.gr