Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Follow Us
Εξαιρετική κίνηση: Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λεβερκούζεν, Λειψία φτιάχνουν ταμείο βοήθειας για τις μικρές ομάδες λόγω κορωνοϊού

Οι κορυφαίες ομάδες του γερμανικού ποδοσφαίρου αποφάσισαν να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους  στους συλλόγους με μικρότερο προϋπολογισμό, για να σταθούν όρθιοι μετά τις συνέπειες της πανδημίας και της διακοπής των πρωταθλημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, οι ισχυρότερες οικονομικά ομάδες της Mπουντεσλίγκα (Μπάγερν Μονάχου, Λεβερκούζεν, Ντόρτμουντ και Λειψία), αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ταμείο βοήθειας για τις ομάδες που θα το χρειαστούν.  

Μάλιστα, το "ταμείο" των 45 εκατομμυρίων ευρώ θα βοηθήσει τις ομάδες που θα χρειαστούν άμεσα ρευστότητα. Οι τέσσερις σύλλογοι, που συμμετέχουν στο ChampionsLeague, διαθέτουν 12,5 εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα της διοργάνωσης, ενώ θα βάλουν ακόμα 7,5 από τα δικά τους ταμεία για να μην αφήσουν το πρωτάθλημα της χώρας να χάσει τη δυναμική του.

Γερμανικά ΜΜΕ ζητούν από τις ομάδες αυτές να αυξήσουν τη συνεισφορά τους, καθώς αρκετές ομάδες κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή. "Είναι θετικό που προσφέρουν, αλλά ξέρουν πως το ποσό αυτό είναι μικρό. Ομάδες με ετήσια κέρδη δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουν τις άλλες ομάδες", σημειώνεται σχετικά. 

πηγή: filathlos