Τετάρτη, Απρίλιος 24, 2024
Follow Us
Η UEFA κάνει σκέψεις για μονά ματς στα πρώτα προκριματικά

Μπορεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη να έχει αναβάλει κάθε αγωνιστική δράση στα πρωταθλήματα της Ευρώπης (κινδυνεύουν ακόμα και με οριστική διακοπή), αλλά η UEFA δεν σταματά τις προσπάθειες, για να φτιάξει έναν προγραμματισμό.

Το φετινό αγωνιστικό καλεντάρι (σ.σ. αν επιτρέψει ο κορονοϊός να ολοκληρωθεί) αλλά και αυτό της νέας χρονιάς θα είναι… εκτάκτου ανάγκης. Η UEFA επιθυμεί την ολοκλήρωση της σεζόν 2019 – 2020, την ώρα που η «Live Sport» παρουσιάζει ένα από τα πλάνα που έχουν πέσει στο… τραπέζι, προκειμένου να μην επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό η επόμενη αγωνιστική περίοδος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η UEFA εμφανίζεται να σκέφτεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν μονοί αγώνες στις δύο πρώτες προκριματικές φάσεις του Champions League και Europa League της νέας σεζόν.

Σε περίπτωση εφαρμογής του, το σχέδιο αυτό θα «εξοικονομήσει» δυο εβδομάδες σε ομάδες και παίκτες. Έτσι, η UEFA θα… χαλαρώσει το πιεσμένο καλεντάρι που θα υπάρξει τη νέα σεζόν, από τη στιγμή που το Euro 2020 μετατέθηκε για το επόμενο καλοκαίρι.

Αντίθετα, η πρόταση για μονά ματς στα εκκρεμή ζευγάρια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της τρέχουσας σεζόν δεν έγινε αποδεκτή, κυρίως από τις “μεγάλες” ομάδες.

πηγή:newsit.gr