Κυριακή, Οκτώβριος 20, 2024
Follow Us
Η Οικογένεια Καισαρίδη στην ψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων

Στην ψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων, στην οροσειρά της Ρίλα στην Βουλγαρία, ανέβηκε η οικογένεια Καισαρίδη την Πέμπτη 28 Αυγούστου.

Ο Γιώργος και η Σοφία (προπονητές στον Κένταυρο Νάουσας αλλά και επαγγελματίες βουνού, με την εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων mountainexpedition.gr) μαζί με τους γιους τους Βασίλη και Χρήστο, ανέβηκαν στην κορυφή Μουσαλά σε υψόμετρο 2.925,4 μέτρα. Το συνολικό μήκος της πορείας μαζί με την επιστροφή, ήταν 16 χιλ. και καλύφθηκε σε 6 ώρες και 20'. 

Φυσικά αυτή δεν ήταν και η μόνη εξόρμηση στην ορεινή Βουλγαρία. Προηγήθηκε η ορειβασία στις 7 Λίμνες, μια περιοχή εξαίρετου κάλλους με παγετωνικές λίμνες, στο Εθνικό Πάρκο της Ρίλα. 

 Ο Γιώργος, ως διεθνής ορειβάτης  και πρόεδρος του Σωματείου Συνοδών Βουνού Ελλάδος (Hellenic Mountain Leaders Association) έχει πραγματοποιήσει αναβάσεις σε πολλές κορυφές άνω των 5.000 μέτρων σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Στο παρελθόν, είχε ξαναβρεθεί στις υψηλότερες κορυφές των οροσειρών Ρίλα και Πιρίν, φέτος όμως το χάρηκε ιδιαίτερα, γιατί το έκανε με όλη του την οικογένεια. 

kaiv