Κυριακή, Σεπτέμβριος 01, 2024
Follow Us
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ mountain summer Camp: Εκπαιδεύοντας τους φυσιολάτρες του αύριο

Τελείωσε την Τετάρτη 31 Ιουλίου  το ΚΈΝΤΑΥΡΟΣ mountain summer Camp  , ένα ορεινό Καμπ διάρκειας ενάμιση μήνα. 

Ένα ζωντανό project με κυρίαρχα στοιχεία την κίνηση  ,το βουνό  , την φύση , την τριβή μέσα σε αυτήν , τις υπαίθριες δραστηριότητες .

 Υπεύθυνος ο πιστοποιημένος Συνοδός Βουνού και πρόεδρος της Hellenic mountain leaders Association κ. Γιώργος Καισαρίδης και η γυναίκα  Σοφία Τρεμπελή (MTB leader ). 

 Όπως μας είπε ο κ. Καισαρίδης  : "Δώσαμε ψυχή και σώμα για να πάρουν όλα τα παιδιά ότι καλύτερο μπορούσαμε,  από εμπειρίες και πληροφορίες που είναι εργαλεία ζωής .

Αγάπη για την φύση , εναλλακτικό τρόπο ζωής, εκπαίδευση στο βουνό, προσαρμογή, πληροφορίες επιβίωσης, γνωριμία με την ευρύτερη περιοχή του Βερμίου, ανεξαρτησία, διαχείριση ενέργειας , ομαδικότητα , βρώσιμα φρούτα και φυτά, βότανα, ανάπτυξη δεξιοτήτων ,  κοινωνικότητα ,  πρώτες βοήθειες στο βουνό, μετεωρολογία, χάρτες , χρήση gps , αξίες και αρχές ...

Το μέγιστο όλων όμως ήταν η γνωριμία με την Ελευθερία, αυτήν που μαζί με την υγεία ορίζουν την αξία της Ζωής μας !!!"

Τα παιδιά που συμμετείχαν ήταν από Νάουσα, Βέροια, Γιαννιτσά , Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ υπήρξαν και παιδιά που ήρθαν από Βέλγιο, Γαλλία , Γερμανία και Ελβετία.

Έκαναν 30 διαφορετικές διαδρομές στο Βουνό σε διάφορες περιοχές και υψόμετρα, μάζεψαν τσάι, άγρια μέντα, βάλσαμο, θυμάρι, ρίγανη και άλλα βότανα.

Γεύτηκαν σμέουρα, αγριοφράουλες, βατσινόμουρα , κορόμηλα και αγριόπρουνα.  

Μέσα στις δραστηριότητες υπήρχαν ορειβασία , αναρρίχηση σε αναρριχητικά πεδία , τοξοβολία , ιππασία , ορεινή ποδηλασία, ιχνηλασία ,μπάνιο σε ποτάμια και καταράκτες, κατασκήνωση στο βουνό, νυχτερινές πορείες κ.α.

Ενώ είδαν στο φυσικό τους περιβάλλον στο βουνό: ορεινές πέρδικες, ζαρκάδια, αλεπούδες , λαγούς, σκαντζόχοιρους , γεράκια, φάσες, σκίουρους  και χελώνες.

Ζήσαν σε ένα βιωματικό σχολείο στιγμές National Geographic , στο σχολείο της φύσης του Κένταυρος mountain summer camp!!!

Η μετακίνηση έγινε με τα Αστικά λεωφορεία Νάουσας.

camp

camp