Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Handball: Τα νέα του Ζαφειράκη Νάουσας

Ισόπαλος με τη Δράμα ο Ζαφειράκης- Έχασε στο φινάλε τους 2 βαθμούς της νίκης.

Ένας αγώνας που έκοβε την ανάσα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο διεξήχθη το Σάββατο 4/2, στο ΔΑΚ Νάουσας, όπου ο Ζαφειράκης Νάουσας αναδείχθηκε ισόπαλος με τη “Δράμα ’86” με σκορ 31-31.

Στη συνέχεια του πρωταθλήματος της Handball Premier η ομάδα της πόλης μας υποδέχθηκε την ομάδα της Δράμας, που ήρθε ενισχυμένη μεταγραφικά στη Νάουσα, με τον Λευκορώσο Lashchakou να  κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο.

Οι φιλοξενούμενοι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξαν πως ήρθαν αποφασισμένοι για τη νίκη, ανοίγοντας τη διαφορά στο σκορ “με το καλημέρα” και ξέφυγαν μπροστά μέχρι και 4 γκολ. Με ιδιαίτερη υπομονή και συνεχόμενες καλές άμυνες οι αθλητές της Νάουσας όχι απλώς μπόρεσαν να αντρέψουν την εις βάρος τους διαφορά, αλλά και βγήκαν μπροστά στο σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματικά συγκλονιστικό, με τον κόσμο που κατέκλυσε για ακόμη μια φορά το γήπεδο να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα…

Παρά το γεγονός πως ο Ζαφειράκης προηγούνταν με δύο γκολ διαφορά (31-29) μόλις 40 δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή του χρόνου, με γκολ του Μισαηλίδη, ο αθλητής Τόσκας από την Προσοτσάνη της Δράμας αποδείχθηκε “από μηχανής θεός” για την ομάδα του.

            Συγκεκριμένα, η Δράμα μείωσε  με τον Τόσκα σε 31-30 (59:27) και στο 59:37 ο προπονητής του Ζαφειράκη Κώστας Δεληγιάννης πήρε timeout. Οι αθλητές της Νάουσας επέλεξαν να κάνουν μία γρήγορη επίθεση, αστόχησαν και τρία δεύτερα πριν το τέλος οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν , με την μπάλα να πηγαίνει εκ νέου στα δίχτυα, από τον ίδιο αθλητή, Αχιλλέα Τόσκα και εκείνος να "γράφει" το τελικό 31-31.

            Παρά την δικαιολογημένη απογοήτευση του κοινού και των αθλητών του Ζαφειράκη, που έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους, αξίζει να αναγνωρίσουμε την υπερπροσπάθεια και την εξαιρετική αγωνιστική εικόνα που επέδειξε η ομάδα της πόλης μας σε όλο το παιχνίδι.

            Επιθετικά από τον Ζαφειράκη ξεχώρισαν οι Μισαηλίδης και Αποστολίδης πετυχαίνοντας 10 και 8 γκολ αντίστοιχα.

Τα πεντάλεπτα: 1-3, 4-6, 6-7, 9-10, 11-13, 14-16 (ημχ), 16-18, 20-20, 23-22, 25-25, 28-28, 31-31.

Ζαφειράκης (Δεληγιάννης): Αθανασίου, Μπόλας 1, Τσουκαλάς, Τσαγκεράς, Τζουβάρας, Θεοδωρόπουλος 6, Μπουμπουλέντρας, Ρότζιος, Μισαηλίδης 10, Μπιλιούρης, Αποστολίδης 8, Γαλίτης, Μίλοβιτς 1, Βαφείδης 3, Τσάτσας 1, Λόλας 1.

Δράμα '86 (Βαλαβάνης): Βασιλείου, Μωραΐτης 3, Χαϊτίδης 3, Κοβογλανίδης, Πολύδωρος 2, Τορνικίδης, Τόσκας 7, Παπάζογλου, Καλαϊτζίδης, Λαστσάκου 3, Μπάρμπας, Παπαγεωργίου 3, Ζιβούλοβιτς 6, Παπαδόπουλος 4, Λαζαρίσης, Σίνα.

Διαιτητές: Θεοδοσίου - Παπούλιας. Δίλεπτα: 5-4. Πέναλτι: 1/1 – 1/1

ha

Μεγάλη νίκη για τις Κορασίδες! Κέρδισαν τις πρωταθλήτριες Ελλάδος του Φιλίππου Βέροιας με 20-18!

Μεγάλη νίκη πέτυχε το τμήμα Κορασίδων του Ζαφειράκη Νάουσας, το Σάββατο 4/2, στο ΔΑΚ Νάουσας, όπου και κέρδισε τις περσινές πρωταθλήτριες Ελλάδος, της ομάδας του Φιλίππου Βέροιας με σκορ 20-18.

            Μπροστά στους γονείς και τους φίλους τους, που βρέθηκαν στο "κλειστό" της Νάουσας, οι αθλήτριες του Ζαφειράκη, με τις οδηγίες του προπονητή τους Φώτη Παπουτσή, πέτυχαν μια υψηλής σημασίας νίκη, στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος Κορασίδων ευθύνης της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας, κερδίζοντας το ντέρμπι της Ημαθίας.

Οι φιλοξενούμενες αθλήτριες του Φιλίππου Βέροιας, παρά το δυνατό τους ξεκίνημα που τους έδωσε το προβάδισμα 1-4 στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν την υπέρ τους διαφορά στο σκορ. Οι Ναουσαίες ανέβασαν ρυθμούς και από το 10ο κιόλας λεπτό του πρώτου ημιχρόνου έως και τη λήξη του παιχνιδιού ήταν αυτές που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα έληξε με σκορ 12-10 υπέρ του Ζαφειράκη, ενώ στη λήξη του παιχνιδιού η γηπεδούχος ομάδα της Νάουσας ήταν πάλι μπροστά με δύο γκολ διαφορά και σκορ 20-18. όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο γήπεδο, απόλαυσαν έναν εξαιρετικό αγώνα χάντμπολ και πάρα το δύσκολο της ώρας (14:00) αποζημιώθηκαν από το θέαμα.

Τα πεντάλεπτα: 1-4, 5-6, 7-7, 10-10, 10-10, 12-10 (ημίχρονο), 13-11, 15-11, 17-13, 18-15, 19-16, 20-18 (τελικό)

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ: (Παπουτσής) Κασάπη, Ντερβίσι 2, Κυριακίδου 9, Αχμέτι, Αλαίτση 2, Ψαρρά 1, Κώστα 2, Τσαρνούχα Αν., Μαργκιοκάι 4, Μισιρλή, Χατζηιωαννίδου, Τσαρνούχα Δ., Ντόμπρενι.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: (Χαραλαμπίδης, Δημητρίου) Δημητρίου 1, Σαρρηγιαννίδου 5, Κακαφίκα 3, Σιαράφη 1, Θεοδωρίδου 2, Βακαλφώτη 4, Καπετανάκη 2, Τσαγγαρού, Παπά, Παναγιωτίδου, Μεϊμαρίδου, Χαραλαμπίδου, Γκλαβινα, Φιλιππάκη, Επαμεινωντίδου, Λούπου.

Δίλεπτα: 7-5, Πέναλτι: 3/3 -4/5

Την Τετάρτη ο Ζαφειράκης υποδέχεται τα “Βριλήσσια”!

Σε έναν εξ αναβολής αγώνα, που κρίνεται ίσως ο πιο κρίσιμος της χρονιάς, ο Ζαφειράκης υποδέχεται τον ΕΣΝ Βριλησσίων την Τετάρτη 8/2, στις 18:00, στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Νάουσας.  Η καλή εμφάνιση της ομάδας μας θα καθορίσει το μέλλον της στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού χάντμπολ, καθώς ενδεχόμενη νίκη της θα την απαλλάξει σε μεγάλο βαθμό από τον “πονοκέφαλο” της παραμονής ή μη στη  πρώτη εθνική κατηγορία της Handball Premier.

 

Ο κόσμος της πόλης, είναι σίγουρο πως θα σταθεί πάλι δίπλα στην ομάδα της Νάουσας που συνεχίζει να κάνει περήφανη όλη την Ημαθία, καθώς είναι η μόνη εκπρόσωπος ολόκληρου του νομού που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία! Ο “Ζαφειράκης” είναι ο μοναδικός πρεσβευτής της Ημαθίας στον επαγγελματικό αθλητισμό, αυτή τη στιγμή, και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας!