Πέμπτη, Φεβρουάριος 29, 2024
Follow Us

tsouΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΛΑ.Σ.

Ανακοίνωση για τις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Μεγάλη τεχνική - κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται και στον τομέα της ενέργειας το τελευταίο διάστημα ‘έβαλε μπρος τις μηχανές’ για την εγκατάσταση ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ στην περιοχή μας. Ο αριθμός των ανεμογεννητριών λέει ότι θα είναι μικρός (5-πέντε). Η εκτίμησή μας όμως λαμβάνοντας υπόψιν και άλλες περιοχές, όπου εγκαταστάθηκαν ανεμογεννήτριες, θα είναι πολύ μεγαλύτερος (δεκάδες ή και εκατοντάδες) γιατί το μοναδικό ενδιαφέρον αυτών των εταιρειών δεν είναι τίποτε άλλο παρά η κερδοφορία.
Ο αρχικός μικρός αριθμός ανεμογεννητριών θα είναι απλά η κερκόπορτα για να περάσουν ύπουλα τα αντιλαϊκά τους συμφέροντα και η απληστία τους.
Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών θα δρομολογήσει οικονομικές καταστροφές (γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία και άλλα), δραματικές αλλαγές στο μικροκλίμα της περιοχής με τις ανάλογες αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον, στην χλωρίδα και την πανίδα, εξαφάνιση της πολιτιστικής κληρονομιάς του βουνού.  Βεβαία για φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα ούτε κουβέντα. Αν υλοποιηθούν όλα αυτά το βουνό έτσι όπως το ξέραμε θα πρέπει να το ξεχάσουμε.
Η εταιρεία, όπως και κάθε ανάλογος μονοπωλιακός όμιλος δεν λειτουργεί χωρίς προστασία.  Απολαμβάνει την υψηλή προστασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει παραδώσει την ενέργεια στην επιχειρηματικότητα, την κερδοφορία και την «δήθεν» ανταγωνιστικότητα (τα μονοπώλια δεν ανταγωνίζονται το ένα το άλλο όταν πρόκειται να χτυπήσουν τα λαϊκά συμφέροντα).
Αντίθετα τον λαό τον έχουν καταδικάσει στην ακριβή ενέργεια και στην ενεργειακή φτώχεια. 
Τις ευρωενωσιακές ντιρεκτίβες έχουν αποδεχθεί και εφαρμόσει αδιαμαρτύρητα η σοσιαλδημοκρατία και ο οργανωμενος οπορτουνισμός, ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν και σήμερα με μεγάλη προθυμία τη σκυτάλη έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία. Είναι γεγονός ότι συμμαχούν σε ανύποπτο χρόνο, όταν έχουν να αντιμετωπίσουν τον «εχθρό λαό».
Το θέμα αφορά όλους μας και δεν αφήνει κανέναν απέξω . Εργάτες, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, υπαλλήλους, νέους, γυναίκες ,φορείς του πολιτισμού, περιβαλλοντολογικές οργανώσεις, αθλητικούς συλλόγους. Όλοι οι παραπάνω είναι ανάγκη να κρατηθούν στο ύψος των περιστάσεων και μέσα από τους συλλογικούς φορείς που τους εκφράζουν θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις να κινητοποιηθούν και με μία φωνή να πουν
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ.
Της όλης προσπάθειας έχει ΧΡΕΟΣ να ηγηθεί ο Δήμος, με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της Νάουσας. Διαφορετικά το λόγο θα έχει η πόλη και το λαϊκό κίνημα. Οι ύπουλες κινήσεις των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων της ενέργειας, που στα κρυφά κινούν τις διαδικασίες, χωρίς να ρωτήσουν τον λαό και απολαμβάνουν υψηλές προστασίες για να χτυπήσουν το λαό, δεν θα μείνουν αναπάντητες. Ο λαός θα βρει την κοινή του φωνή και τον κοινό του βηματισμό για να απαντήσει ανάλογα και συντονισμένα!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ
ΟΧΙ  ΣΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Νάουσας