Τετάρτη, Μαϊος 31, 2023
Follow Us

metΔηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων
Σε ξενοδοχείο της Νάουσας που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης μεταφέρθηκαν τη νύχτα 80 μετανάστες, κατά κύριο λόγο Αφγανικής καταγωγής. Ο ιδιοκτήτης του είχε αποδεχθεί την πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να παρέχουν τις υποδομές τους - έναντι
αμοιβής - για φιλοξενία μεταναστών από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η προκήρυξη αφορά δωμάτια, ξενοδοχειακές μονάδες και γενικότερα καταλύματα που μπορεί να είναι άδεια και οι ιδιοκτήτες τους να θέλουν να τα μισθώσουν και να αποζημιωθούν γι αυτό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, Δημήτρη Μάντσιο, που μίλησε στο veriotis.gr από τις 25 ξενοδοχειακές μονάδες που ανήκουν στην Ένωση οι ιδιοκτήτες των τεσσάρων (4) υπέβαλλαν τη σχετική αίτηση. Από το σύνολο των 300 επιπλέον μεταναστών που θα μεταφερθούν στην Ημαθία θα απορροφηθούν είτε στις συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες είτε στα κέντρα προσφύγων Βέροιας και Αλεξάνδρειας.

«Σαν Ένωση Ξενοδόχων δεν μπορούμε να πούμε κάποιον επαγγελματία του χώρου να μην κοιτάξει τη δουλειά του. Όμως, σχετικά με τη δική μου επιχείρηση δεν υπέβαλα αίτηση. Κάποιοι συνάδελφοι ωστόσο αντιμετωπίζουν το θέμα κοινωνικά αλλά και οικονομικά ως κάτι θετικό. Το κοινωνικό αντίκτυπο κατ' εμέ είναι αρνητικό, αλλά αν υπάρχει ζήτημα πληρότητας τότε τα δεδομένα αλλάζουν» υπογραμμίζει στο veriotis.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, Δημήτρης Μάντσιος.

Τα κτίρια θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, ώστε να είναι κατάλληλα για την φιλοξενία ανθρώπων. Επίσης δεσμεύονται να παρέχουν στους μετανάστες υπηρεσίες που θα τους εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση, όπως πρόσβαση ΑΜΕΑ. κουζίνα, ψυγείο, ζεστό νερό, wifi κτλ.Υπογραμμίζεται πως η φιλοξενία θα αφορά πολίτες τρίτων χωρών που έχουν αιτηθεί άσυλο.