Τετάρτη, Μαϊος 31, 2023
Follow Us

prosΟ Αγροτικός Σύλλογος «Μαρίνος Αντύπας» καλεί τους αγρότες – ισσες, κτηνοτρόφους, τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχή μας, που ξέρει καλά τι θα πει προσφυγιά και μετανάστευση να απομονώσει κάθε είδους ρατσισμό και ξενοφοβία στην περιοχή μας.

Να αναπτυχθεί ένα ρεύμα αλληλεγγύης σε κάθε βασανισμένο άνθρωπο από το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά πολέμους, πείνα, προσφυγιά.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι εισβολείς στην Ελλάδα, αλλά θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων των Αμερικανών του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Είναι θύματα καταπιεστικών καθεστώτων, της άγριας εκμετάλλευσης του δουλεμπορίου, που υπόκεινται πολλοί λαοί από μια χούφτα πλουτοκράτες εκμεταλλευτές. Εξαναγκάζονται να μετακινηθούν πληρώνοντας ό, τι έχουν και δεν έχουν και πολλοί από αυτούς θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Οι κάτοικοι της περιοχή μας χρειάζεται να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα και στρέψουμε τα βέλη μας στους πραγματικούς υπεύθυνους.

Οι ευθύνες της κυβέρνηση της ΝΔ είναι τεράστιες, γιατί συνεχίζει να εφαρμόζει την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκιάς η οποία φέρει την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ και εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας.

Η παραπάνω κατάσταση δίνει χώρο σε ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές, σε φασιστικούς – ναζιστικούς θύλακες και ιδεολογήματα περί ασθενειών, περί άλλης κουλτούρας, για να σπείρουν το απάνθρωπο φυλετικό, αλλόθρησκο και ρατσιστικό μίσος, όχι μόνο στη συνείδηση των ενηλίκων, αλλά στην «ψυχή των ανηλίκων μαθητών.

Ο αγροτικός σύλλογος καλεί τους αγρότες, τους εργαζόμενους, την νεολαία, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, να υψώσουμε τείχος και ασπίδα αλληλεγγύης.

  • Να απομονώσουμε τις ρατσιστικές – αντιδραστικές φωνές
  • Να καταδικάσουμε την αιτία της προσφυγιάς, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τους ανταγωνισμούς για το μοίρασμα σφαιρών επιρροής, την αρπαγή του πλούτου των λαών.
  • Να αντιπαρατεθούμε με την απάνθρωπη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που οδηγεί στον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα μας, μαζί και χιλιάδων παιδιών χωρισμένων από τις οικογένειες τους.
  • Να κλείσουν όλα τα hotspots στα νησιά και τον Έβρο και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή νέα κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.