Δευτέρα, Απρίλιος 22, 2024
Follow Us

lam«Πάρκο του χιονιού» και πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις με δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης , παραδοσιακά δρώμενα, συναυλίες, και ποικίλες πολιτιστικές δράσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά  διοργανώνει ο Δήμος Νάουσας

Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας: «Ετοιμάσαμε μαζί με την κοινωνία της Νάουσας και τα μικρά παιδιά σημαντικές εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν αφενός με την κοινωνική αλληλεγγύη και αφετέρου με το εορταστικό κλίμα. Πρόκειται για μια προσπάθεια που προήλθε από συμμετοχικές διαδικασίες και με την ενεργοποίηση όλων των «ζωντανών κυττάρων» της κοινωνίας μας».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και ποικίλων δράσεων του Δήμου Νάουσας,  ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη (05-12-2019) σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δώρα Μπαλτατζίδου.

Όπως επισημάνθηκε, η επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων  ξεκινά αύριο, Παρασκευή (06-12-2019) στις 18:00, με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική Πλατεία της Νάουσας.  «Η πόλη λάμπει» είναι το σύνθημα της εναρκτήριας εκδήλωσης, ενώ στη συνέχεια στις 20:30 ανοίγει τις πύλες του το «Πάρκο του χιονιού» που θα λειτουργεί από τις 6/12/2019 έως και τις 6/01/2020, στο πλακόστρωτο του Δημοτικού Πάρκου Νάουσας

Στο πάρκο του χιονιού που θα λειτουργεί στον πλήρως χριστουγεννιάτικα διακοσμημένο περιβάλλοντα χώρο έχουν εγκατασταθεί ξύλινα σπιτάκια με το ταχυδρομείο και το σπίτι του Άϊ Βασίλη, τα εργαστήρια κατασκευών και facepainting, ενώ μικρούς και μεγάλους μας  αναμένεται να κερδίσουν το παγοδρόμιο, το Escape room, ο χώρος των παιδικών παιχνιδιών και δραστηριοτήτων κ.ά.

Στο πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας δεν θα λείπουν οι συναυλίες,  οι θεατρικές  παραστάσεις  και οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα το  Σάββατο 21 Δεκεμβρίου ο Δήμος Νάουσας διοργανώνει στην πλατεία Καρατάσου  το  εορταστικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα «Ψυχή και Σώμα», με τους Ματθαίο, Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη και Μαίρη Δούτση, ενώ την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου  θα πραγματοποιηθούν ολοήμερες εκδηλώσεις με θέμα «Αγάπη και Αλληλεγγύη», στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης με  μουσικές συναυλίες και παραστάσεις με τη συμμετοχή μουσικών και καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα, Ωδείων, μουσικών συνόλων και χορευτικών σχημάτων από τη Νάουσα.

Οι δράσεις του Δήμου περιλαμβάνουν ακόμη σημαντικές  εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, αλλά και τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Νάουσας  με food festival, άφθονο ξινόμαυρο κρασί  και γαστρονομικές εκπλήξεις, καθώς και  δράσεις  με τη συμμετοχή πολιτιστικών φορέων και αθλητικών συλλόγων (όπως η δράση «Santa Claus is rolling to town», βόλτα του Αϊ Βασίλη συνοδεία αθλητών του ΕΟΣ Νάουσας και ΣΧΟ Βέροιας  με roller και δρομείς),   αλλά και παραδοσιακά έθιμα και   ναουσαίικα  γλέντια με το άναμμα του καρτσούνου κ.ά.

Παράλληλες εκδηλώσεις και μουσικές συναυλίες θα διοργανωθούν  και  στις Τοπικές Κοινότητες  Αγγελοχωρίου, Πολυπλατάνου, Ζερβοχωρίου, Κοπανού, Μονοσπίτων, Χαρίεσσας,  Λευκαδίων, Επισκοπής και Μαρίνας-Πολλών Νερών.

Η μεγάλη κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου με την αλλαγή του χρόνου στο  Ρολόι της πόλης της Νάουσας, όπου κάτοικοι και επισκέπτες θα  υποδεχτούν το 2020 με τους KINGS και  μουσικά σχήματα της Νάουσας.

«Σκοπός μας είναι με τη φετινή διοργάνωση οι δημότες  και οι επισκέπτες κάθε ηλικίας να ζήσουν κάτι διαφορετικό. Πρόκειται για μια προσπάθεια εκτός όλων των άλλων που προήλθε από συμμετοχικές διαδικασίες και με την ενεργοποίηση όλων των ζωντανών κυττάρων της κοινωνίας μας,  με αφετηρία τα μικρά παιδιά. Την  ενεργοποίηση αυτή την πιστεύουμε πραγματικά ως δημοτική αρχή, την πιστεύαμε  εξάλλου και προεκλογικά. Οι γιορτές των Χριστουγέννων για εμάς πραγματικά  ξεκίνησαν πιο νωρίς. Ξεκίνησαν πρώτα απ΄ όλα συνομιλώντας με τα παιδιά και ζητώντας του να στείλουν γράμμα στον Άϊ Βασίλη, βάζοντας τους στο παιχνίδι να εκφράσουν τις επιθυμίες τους για τα φετινά Χριστούγεννα. Στη συνέχεια συζητήσαμε με τους φορείς της πόλης  και ιδιαίτερα τους πολιτιστικούς φορείς, συζητήσαμε με  όλες τις Τοπικές Κοινότητες και ζητήσαμε τη συμμετοχή τους.  Κάναμε και μια οικονομική προσπάθεια να εξασφαλίσουμε κάποια χρήματα, καθώς οι υποδομές που διαπιστώσαμε και έχουν να κάνουν με το στόλισμα, το φωτισμό κλπ για τα Χριστούγεννα ήταν χαμηλές» σημείωσε ο Δήμαρχος Νάουσας.

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο  κ. Καρανικόλας έκανε ιδιαίτερη αναφορά  στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο των εορτών, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά;

«Το πρόγραμμα μας, λοιπόν, για τις γιορτές θα  έχει διάρκεια σε όλη την εορταστική περίοδο και θα έχει σημαντικές εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν αφενός με την κοινωνική αλληλεγγύη και αφετέρου με το εορταστικό κλίμα. Ιδιαίτερα για το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης θα ήθελα να επισημάνω ότι τα Χριστούγεννα πάνω από όλα είναι εποχή αγάπης , είναι μια όμορφη περίοδος που πρέπει να σκεφτόμαστε και τον διπλανό μας. Έχουμε λοιπόν πολλές εκδηλώσεις αλληλεγγύης για όλες  τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου, όπως και δράσεις φιλανθρωπικού σκοπού.  Προσπαθήσαμε να συνθέσουμε ένα πλαίσιο πλούσιων εκδηλώσεων που το σχεδιάσαμε όλοι μαζί».

Επισημαίνεται ότι από τις  06/12/2019 έως και τις 06/01/2020  σε ειδικό περίπτερο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Νάουσας στην Πλατεία Καρατάσου, θα συγκεντρώνεται ρουχισμός και είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη καθαρισμού κλπ.) για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού, Εξωστρέφειας και Ευρωπαϊκών Θεμάτων κ. Δώρα Μπαλτατζίδου επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την σημαντική συνεργασία για την επίτευξη του σχεδιασμού του εορταστικού προγράμματος εκδηλώσεων με την βάση της κοινωνίας του Δήμου Νάουσας και ειδικότερα τους  πολίτες, τα σωματεία, τους φορείς, τους συλλόγους της πόλης, τα σχολεία και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά,  που στάθηκαν, όπως είπε, στο σύνολό τους  σημαντικοί αρωγοί στον σχεδιασμό των πλούσιων δράσεων που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Νάουσας για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.