Σάββατο, Μαϊος 18, 2024
Follow Us

araΕρώτηση σχετικά με την λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου Νάουσας έκανε στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας ο επικεφαλής του ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ κ. Νικόλαος Κουτσογιάννης.

Απάντηση στην ερώτηση του πρώην δημάρχου έδωσε η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Νάουσας, κα. Στέλλα Αραμπατζή

Νικόλαος Κουτσογιάννης: «Πληροφορηθήκαμε  από τα social media ότι ενεργοποίησε με δικές της ενέργειες το κοινωνικό φροντιστήριο. Το κοινωνικό φροντιστήριο, θα έπρεπε να γνωρίζει η κα. Αραμπατζή ότι λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια από την δική μας διοίκηση. Λειτούργησε πάρα πολύ καλά με πάρα πολλές επιτυχίες, υπήρξαν παιδιά που λάβανε υποστήριξη εξωσχολική και χάρη σε αυτήν κατόρθωσαν να ενταχθούν σε ανώτατα και ανώτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Ο αριθμός των παιδιών αυτών ξεπερνά τα 150 και έχω ευχαριστήσει πολλές φορές τους καθηγητές που έβαλαν πλάτη και βοήθησαν αυτά τα παιδιά. Από ότι γνωρίζουμε παρ΄ότι έχει περάσει 1 μήνας και 5 ημέρες από την ανάρτηση της , το κοινωνικό φροντιστήριο δεν δουλεύει. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν θα λειτουργήσει φέτος το κοινωνικό φροντιστήριο και αν ναι πότε και πώς;».

Στην απάντηση της η κα. Στέλλα Αραμπατζή δήλωσε: «Γνωρίζετε πότε ξεκινούσε ακριβώς το κοινωνικό φροντιστήριο; Πείτε μου ημερομηνία;  (Κουτσογιάννης: Ξεκινήσουμε άμεσα με αρχή της σχολικής χρονιάς). Αραμπατζή: Σας ρωτάω για να σας αποδείξω πως δεν ξέρετε ούτε πότε ξεκινούσε, ούτε πότε σταματούσε το κοινωνικό φροντιστήριο. Το κοινωνικό φροντιστήριο δεν ξεκινούσε ποτέ πριν από τις 15 Οκτωβρίου και σταματούσε πάρα πολύ νωρίς τα τελευταία δυο χρόνια. Να σας ενημερώσω γιατί όμως. Δεν ειπώθηκε ποτέ πως εμείς ιδρύουμε ένα κοινωνικό φροντιστήριο στον δήμο Νάουσας, το κοινωνικό φροντιστήριο έχει στηθεί εδώ και πέντε χρόνια, είπαμε ότι συνεχίζουμε την λειτουργία του. Στο προσωπικό μου προφίλ του έχω αναρτήσει 1-2 φορές για να διαφημίσω την δράση, πάρα πολύ λίγο σε σχέση με ότι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Από την ενημέρωση που έλαβα από την κα. Τόσκα, η οποία διαχειριζόταν τον τελευταίο χρόνο το κοινωνικό φροντιστήριο, λόγω της απουσίας της συνεργάτη σας λόγω εγκυμοσύνης. Το φροντιστήριο ξεκινούσε πάντοτε τέλη Οκτωβρίου και σταματούσε πάντοτε τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. Η κα. Τόσκα με ενημέρωσε πως οι μαθητές απέσυραν το ενδιαφέρον τους και οι καθηγητές σταματούσαν. Καλή η προσπάθεια που έγινε μέχρι τώρα, ήμουν πάντα υποστηρικτής αυτής, αλλά εμείς φέτος κάνουμε κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό. Το κοινωνικό φροντιστήριο θα λειτουργήσει φέτος, χωρίς να είναι ανταγωνιστικό στους υπόλοιπους, ήδη έχουμε 24 αιτήσεις και θα εξυπηρετήσουμε σε πάρα πολλά μαθήματα, πολλούς μαθητές και θα τρέξει από τώρα μέχρι το τέλος του έτους. Αναλάβαμε τον Σεπτέμβριο και ήδη τρέχουμε το κοινωνικό φροντιστήριο και τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθείτε για την λειτουργία του μέχρι το τέλος του έτους».