Δευτέρα, Μαϊος 06, 2024
Follow Us

startupΕγκρίθηκε το σύμφωνο τριμερούς συνεργασίας για την δημιουργία θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων (start-up) στη Νάουσα. Στο σύμφωνο συμμετέχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας.

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας το οποίο έχει ως εξής:

Στη Νάουσα σήμερα …………….. οι κάτωθι συμβαλλόμενοι :

2. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, Βασιλίσσης Όλγας 198 και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα

3. Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, Εγνατίας 186 και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρύτανή του, Καθηγητή κ. Αχιλλέα Ζαπράνη

4. Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας, που εδρεύει στην Νάουσα, οδός Δημαρχείας 30 και εκπροσωπείται νόμιμα από το Δήμαρχό του κ. Νικόλαο Κουτσογιάννη, οι οποίοι θα καλούνται εφεξής «τα μέρη», συνυπογράφουν το παρόν Σύμφωνο Συνεργασίας

1. Αναγνωρίζουν από κοινού ότι:

Α. Η συνεργασία μεταξύ των τριών μερών αποτελεί μία αναγκαιότητα η οποία ανταποκρίνεται στην φυσιογνωμία ενός υπερτοπικού θεσμού όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενός ενεργού δημόσιου πανεπιστημίου όπως το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ενός εξωστρεφούς οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ο Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας.

Β. Η ανάπτυξη ουσιαστικών δεσμών μεταξύ των μερών οδηγεί στην εγκαθίδρυση μιας ουσιαστικής και δημιουργικής σχέσης μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Νάουσας.

Γ. Η συνεργασία αυτή χαρακτηρίζεται από αμοιβαιότητα ως προς το όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας, και των κατοίκων και φορέων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Νάουσας.

2. Συμφωνούν να συνεργαστούν με στόχο:

Α. Την από κοινού διερεύνηση και αντιμετώπιση δράσεων, πεδίων και αναγκών για την βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας των πολιτών.

Β. Την εκπόνηση ερευνητικών σχεδίων και εφαρμογή συνεργατικών δράσεων και προγραμμάτων με την ενεργητική συμμετοχή των μερών με στόχο την επίτευξη αειφόρου ανάπτυξης.

Γ. Tην συμμετοχική αξιολόγηση των επί μέρους δράσεων και εφαρμογών και διάχυση της νέας γνώσης και εμπειρίας στην επιστημονική κοινότητα και την κοινωνία.

Δ. Tην από κοινού αναζήτηση και διαφανή αξιοποίηση των απαραίτητων ανθρωπίνων και οικονομικών πόρων για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων.

3. Συμφωνούν σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης που περιλαμβάνει τους ακόλουθους τομείς:

1) Συνεργασία για τη δημιουργία θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων (start-up) στη Νάουσα.

2) Ανάπτυξη δράσεων προώθησης της επιχειρηματικότητας στον Δήμο Νάουσας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

epoxes