Τετάρτη, Ιούλιος 17, 2024
Follow Us

pigaΟ ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ προβαίνει στη διενέργεια διαγωνισμού, με την ανοικτή διαδικασία, για την ανάθεση Σύμβασης Παραχώρησης Υπηρεσιών με αντικείμενο τη μελέτη, χρηματοδότηση, και υλοποίηση της αναβάθμισης, επέκτα­σης και ανακαίνισης των τουριστικών και αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων του Ορεινού Θέρετρου 3-5 Πηγάδια, καθώς και την εκμετάλλευση, συντήρηση και τεχνική διαχείρισή τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4413/2016.

Η συνολική διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης έχει ορισθεί σε τριάντα (30) έτη από την υπογραφή της. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των τριάντα έξι εκατομμυρίων ευρώ (36.000.000,00€), μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., και θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από τα έσοδα της παραχώρησης.

Για την έγκυρη συμμετοχή στο Διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν την προσφορά τους, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής διακήρυξης, έως την 28η Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.00 μ.μ. Οι διαγωνι­ζόμενοι οφείλουν να καταθέσουν Εγγύηση Συμμετοχής ποσού εξήντα χιλιάδων ευρώ (€ 60.000,00).

Ως προς τη Χρηματοοικονομική και Οικονομική Επάρκεια οι Διαγωνιζόμενοι πρέπει να διαθέτουν μέσο όρο κύκλου εργασιών κατά τις τελευταίες τρεις (3) φορολογικές χρήσεις, εξακόσιες χιλιάδες Ευρώ (€ 600.000,00) και να λάβουν από Τραπεζικό Ίδρυμα συστατική επιστολή πλήρους κάλυψης του κατώτατου ορίου του Δεσμευτικού Προϋπολογισμού Κόστους Επενδύσεων, των δύο εκατομμυρίων Ευρώ (€ 2.000.000,00).

Ως προς την Επαγγελματική και Τεχνική ικανότητα οι Διαγωνιζόμενοι πρέπει, κατά την τελευταία πενταετία, να έχουν ολοκληρώσει είτε να εκτελούν, σύμβαση ή ανανεούμενες συμβάσεις, συνολικής διάρκειας τουλάχιστον τριών (3) ετών, σωρευτικά, με τα ακόλουθα αντικείμενα: διαχείριση και λειτουργία τουριστικών εγκαταστάσεων και λειτουργία και συντή­ρηση χιονοδρομικού κέντρου.

Έως και δέκα (10) ημέρες πριν την ανωτέρω ημερομηνία θα λειτουργήσει στην έδρα της Αναθέτουσας Αρχής Γραφείο Δεδο­μένων (data room), από το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συλλέγουν πρόσθετες πληροφορίες για το αντικείμενο της παραχώρησης. Κατά την ίδια περίοδο, επίσης, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να επισκεφτούν το Ορεινό Θέρετρο, συνοδευ­όμενοι από εκπρόσωπο του Δήμου.

Ως κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης παραχώρησης έχει ορισθεί η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφο­ρά, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας - τιμής, η οποία θα προκύψει από την αξιολόγηση των οικονομικών προσφο­ρών των υποψηφίων καθώς και των υποβαλλόμενων επενδυτικών σχεδίων ανάπτυξης (masterplan) και επενδυτικών σχεδίων εκμετάλλευσης (businessplan). Ο προϋπολογισμός των συμπεριλαμβανόμενων στο επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης παρεμβάσεων επί του Ορεινού Θέρετρου θα πρέπει να υπερβαίνει, υποχρεωτικά, τα δύο εκατομμύρια ευρώ (2.000.000,00€) και το ύψος του αποτελεί ένα εκ των κριτηρίων αξιολόγησης των υποβαλλόμενων προσφορών.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης ο Παραχωρησιούχος θα καταβάλλει στον Δήμο Η.Π. Νάουσας εφάπαξ ετήσιο αντάλλαγμα, το οποίο θα ανέρχεται, κατ' ελάχιστο σε ποσό σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000,00€). Το ύψος του εφάπαξ ετήσιου ανταλλάγματος αποτελεί αντικείμενο της οικονομικής προσφοράς των διαγωνιζομένων, το οποίο θα αξιολογηθεί στο πλαίσιο του παρόντος διαγωνισμού. Ο Παραχωρησιούχος θα καταβάλλει, επίσης, εφάπαξ ετήσια εισφορά, η οποία θα ανέρχεται σε ποσοστό ένα τοις εκατό (1%) επί του ετήσιου κύκλου εργασιών του. Θα προβεί, τέλος, στην εκτέλεση συγκε­κριμένων έργων ανταποδοτικού χαρακτήρα, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά στη σχετική διακήρυξη.

Το κείμενο της διακήρυξης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.naoussa.gr. Πληροφορίες στην έδρα της αναθέτουσας, Δημαρχίας 30, Νάουσα, τηλεφωνικά στο 23323 50330 (κ. Καλαϊτζή) και μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Δήμαρχος Ηρωικής Πόλης Νάουσας

Νικόλαος Κουτσογιάννης

loft