Τετάρτη, Ιούλιος 17, 2024
Follow Us

skiΣυνέντευξη στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 έδωσε ο πρόεδρος χιονοδρομικών Ελλάδας κ. Ηρακλής Λεφούσης.  Αφορμή για την συνέντευξη ήταν το τραγικό δυστύχημα του άτυχου νεαρού το βράδυ της Τετάρτης. "Το βουνό είναι τόσο επικίνδυνο όσο μια τρικυμισμένη θαλασσα" είπε ο πρόεδρος των χιονοδρομικών κέντρων Ελλάδας Ηρακλής Λεφούσης στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 κληθείς να σχολιάσει τον τραγικό θάνατο του 22χρονου Άκη στα 3 - 5 πηγάδια της Νάουσας. 

"Είναι πολύ επικίνδυνο το χιόνι όταν παγώνει και ιδιαίτερα εκτός πίστας που δεν μπορείς να ξέρεις το πάχος και τη σύσταση του", συνέχισε ο κ. Λεφούσης αποδίδοντας το δυστύχημα στη μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας. "Όλα τα χιονοδρομικά κλείνουν στις τέσσερις το απόγευμα, τα παιδιά πήγαν να κάνουν κατάβαση όταν είχε σκοτεινιάσει. Τι μπορείς να δεις με ένα φακό στο κράνος, που φωτίζει μόνο ένα συγκεκριμένο σημείο; Όταν έχεις αναπτύξει ταχύτητα όσο έμπειρος και να είσαι δεν ειναι εύκολο να αντιδράσεις όταν εμφανιστεί μπροστά σου ένα εμπόδιο. Δεν ξέρω αν χτύπησε σε δένδρο ή σε βράχο ο άτυχος Άκης, εκείνη την ώρα το χιονοδρομικό ήταν κλειστό, κανείς δεν είδε πώς έγινε το δυστύχημα". 

Αυτό ήταν το δεύτερο τραγικό περιστατικό σε λιγότερο από ένα μήνα μετά τον τραγικό θάνατο που είχε βρει ένας 30χρονος ο οποίος παρασύρθηκε στις 29 Δεκεμβρίου από χιονοστιβάδα εκτός πίστας στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. 

Ο πρόεδρος των Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας κάλεσε όλους τους νέους να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας να μην ριψοκινδυνεύουν στις πίστες του σκι ή ακόμα περισσότερο όταν βγαίνουν εκτός πίστας. "Ακόμα και ένας μικρός τραυματισμός να συμβεί όταν είσαι εκτός πίστας αν μείνεις σε ένα σημείο μία ώρα μέσα στο χιόνι χωρίς βοήθεια μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνο".

Ακούστε όλη την συνέντευξη εδώ

πηγή:protothema.gr

epoxes