Τετάρτη, Ιούλιος 17, 2024
Follow Us

koutsoΔριμεία κριτική άσκησε στο νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «Κλεισθένης Ι» ο δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλαος Κουτσογιάννης.

Στα πλαίσια της αναφοράς του στους σχεδιασμούς και τις αλλαγές που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση ο δήμαρχος Νάουσας αναφέρθηκε στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση. Αφορμή στάθηκε η παρουσία του υφυπουργού παιδείας κ. Μπαξεβανάκη στο ΕΠΑΛ Νάουσας το πρωί της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουτσογιάννης δήλωσε: «Στείλαμε από τον Οκτώβρη υπόμνημα στον υπουργό λέγοντας του, κατασκεύασε το κράτος τα σχολεία, χωρίς οικοδομικές άδειες, το ίδιο το κράτος λέει συντηρήστε τα οι δήμοι, μας ζητάνε από το 3ο γυμνάσιο να βάλουμε ένα ασανσέρ και το ίδιο για το ειδικό σχολείο, γιατί τα παιδιά δεν μπορούν να ανέβουν πάνω, έχουν κινητικά προβλήματα, πας στην πολεοδομία και σου λέει χωρίς οικοδομική άδεια δεν γίνεται. Στέλνεις στο υπουργείο αίτημα και για το κράτος είναι όλα καλά στα σχολεία, δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν έχει σημασία που δεν έχει οικοδομική άδεια. Για να βγάλεις οικοδομική άδεια για τεχνικές σχολές παραδείγματος χάριν, για το 1ο και 2ο Λύκειο, θέλεις μελέτη στατιστικής επάρκειας. Πόσο κοστίζει με βάση τα τιμολόγια του 2016; Για τις τεχνικές σχολές και το 1ο και 2ο λύκειο που τα έχει κάνει η τεχνική υπηρεσία, θέλουμε 800.000 ευρώ και για τα δυο. 800.000 ευρώ για να έρθει ο μελετητής, να πάρει τα δείγματα και να σου πει εάν είναι εντάξει ή όχι. Δεν σημαίνει ότι τελείωσες, μπορεί μετά να σου «βγάλει και άλλο κοστούμι», να σου πει ξέρεις δεν είναι στατικά επαρκές».