Τετάρτη, Ιούλιος 17, 2024
Follow Us

boutΨήφισμα καταδίκης της επίθεσης στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη υπήρξε από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας.

Οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων τοποθετηθήκαν επί του θέματος

Ο κ. Καραμπατζός που έφερε το θέμα στο δημοτικό σμυοβούλιο δήλωσε: «Θεωρώ καθήκον μας, σαν δημοτικό συμβούλιο τουλάχιστον να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας και την καταδίκη της προχθεσινής τραμπούκικης ενέργειας κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης του κ. Μπουτάρη.  Με τις θέσεις και τις απόψεις του πολλοί μπορεί να έχουν διαφωνίες, αλλά εκείνη την ώρα, εκείνη την στιγμή υπηρετούσε ένα θεσμό, τον θεσμό της αυτοδιοίκησης, τον θεσμό του δημάρχου και ήταν προσκεκλημένος ως τέτοιος να παρευρίσκεται εκεί. Προτείνουμε να καταγραφεί ένα ψήφισμα καταδίκης των τραμπούκικων και απαράδεκτων ενεργειών».

O κ. Ρίζος σχολίασε πως: «Είναι υποχρέωση του δημοτικού συμβουλίου να καταδικάσουμε αυτές τις ενέργειες κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση μας να προασπίσουμε έστω με ένα ψήφισμα τους θεσμούς και την ίδια την δημοκρατία».

Ο κ. Καρτσιούνης με την σειρά του αναφερόμενος στο θέμα είπε:  «Είναι απαράδεκτη η επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, είναι τραμπούκικη επίθεση, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δικαιολογούμε την πολιτική του, που είναι κυνική και εξυπηρετεί τις πολιτικές των κυβερνήσεων. Δεν συμφωνούμε όμως με την επίθεση εναντίον του».

Ο δήμαρχος Νάουσας στην τοποθέτηση δήλωσε: « Εγώ προσωπικά επικοινώνησα με τον Γιάννη Μπουτάρη, εκφράζοντας του την δική μου συμπαράσταση για το πραγματικά άθλιο γεγονός. Προφανώς υπάρχουν πολλά πράγματα από αυτά που λέει που και εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ, αυτό είναι ξεκάθαρο. Από εκεί και πέρα όμως είναι σαφές ότι όποια πράξη βίας είναι καταδικαστέα, δεν μπορεί να υπάρχει συμψηφισμός της λεκτικής ή όποιας άλλης βίας, με την σωματική. Καταδικάζουμε τις πράξεις βίας κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης».