Τετάρτη, Ιούλιος 17, 2024
Follow Us

fusikiΣτη Νάουσα θα πραγματοποιηθεί όπως όλα δείχνουν το επόμενο Πρωτοποριακό σχολείο Φυσικής για φοιτητές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στα www.tanea.gr με την Αίγινα επόμενο σταθμός για το Πρωτοποριακό σχολείο Φυσικής για φοιτητές θα είναι η Νάουσα.

Θα συγκεντρωθούν στην Αίγινα για να συμμετάσχουν σε ένα πρωτοποριακό Σχολείο Φυσικής. Φοιτητές από όλη την Ελλάδα θα φτάσουν στο νησί για να παρακολουθήσουν από την Παρασκευή 5 ως και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου επιστημονικές διαλέξεις, πειράματα φυσικής και ψυχαγωγικές δράσεις από στελέχη ερευνητικών κέντρων και καθηγητές που θα τους μυήσουν στις ανώτερες έννοιες της φυσικής επιστήμης.

«Πρόκειται για ένα τριήμερο γεμάτο γνώση, σε ένα περιβάλλον ειδυλλιακό» επισημαίνει ο καθηγητής Στράτος Θεοδοσίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που φέρει την ευθύνη για την διοργάνωση.

Κατά την λειτουργία του σχολείου θα αναπτυχθούν θέματα Μηχανικής & Εφαρμογών, Ηλεκτρομαγνητισμού, Σχετικότητας, Κβαντικής Φυσικής, Κοσμολογίας, Τοπολογίας & Περιβάλλοντος, Αστροφυσικής, Αστρονομίας, Νανοτεχνολογίας και Εφαρμογών.

Το ημερήσιο πρόγραμμα θα ξεκινά στις 9.30 το πρωί, θα περιλαμβάνει δύο δίωρες διαλέξεις – μία πρωινή και μία απογευματινή- ενώ τις υπόλοιπες ώρες θα πραγματοποιούνται πειραματικές δραστηριότητες και περιηγήσεις.

«Είναι το πρώτο Θερινό Σχολείο Φυσικής για φοιτητές που διοργανώνουμε ως Ένωση Ελλήνων Φυσικών και θα ακολουθήσουν κι άλλα, διότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή», εξηγεί από την πλευρά του ο Παναγιώτης Φιλντίσης, εκπρόσωπος της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών. Στον σχεδιασμό της Ένωσης περιλαμβάνεται η διοργάνωση δέκα αντίστοιχων σχολείων για φοιτητές κατά την διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς- πέντε θερινών και πέντε χειμερινών- με το επόμενο να προγραμματίζεται να φιλοξενηθεί στη Νάουσα. Κάθε μία από τις διοργανώσεις θα λάβει χώρα σε διαφορετική πόλη της Ελλάδας. Η συμμετοχή σε αυτά θα είναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.eef.gr

epoxes