Κυριακή, Μαϊος 19, 2024
Follow Us

braΣε δυο ξεχωριστές εκδηλώσεις θα παρουσιαστεί η νέα τουριστική ταυτότητα θα παρουσιαστεί από τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Κουτσογιάννη, σύμφωνα με την σχετικά εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο.

Σε αυτήν αναφέρει πως:

Οι Δήμοι μπορούν να διοργανώνουν και να συμμετέχουν σε συνέδρια, ημερίδες, συμπόσια κλπ. προκειμένου να προβάλλουν τις δραστηριότητες τους αλλά και να ανταλλάσσουν γνώσεις και εμπειρίες, που θα συμβάλλουν στην καλύτερη πληροφόρησή τους και στη βελτίωση της άσκησης των καθηκόντων τους.

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας μετά την ολοκλήρωση της μελέτης της τουριστικής ταυτότητας του Δήμου (branding) και υλοποίησής της (σχετικό έγγραφο σύμφωνης γνώμης του Ε.Ο.Τ. με αρ. πρωτ. 932/9-2-2017) και στο σύνολο των δράσεων που έχει αναλάβει μέχρι στιγμής, προτίθεται να διοργανώσει εκδηλώσεις παρουσίασης της νέας τουριστικής ταυτότητας του Δήμου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, με στόχο την ανάδειξη της πόλης ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού και την προσέλκυση νέων επισκεπτών όλη τη διάρκεια του έτους και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η νέα τουριστική ταυτότητα θα παρουσιαστεί από τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Κουτσογιάννη σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Τρίτη 16 Απριλίου στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» της Θεσσαλονίκης. Προσκεκλημένοι θα είναι η ηγεσία και στελέχη από το Υπουργείο Τουρισμού, στελέχη του Ε.Ο.Τ., εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών και επιμελητηρίων, tour operators, τουριστικά γραφεία, εκπρόσωποι ξένων και ελληνικών Μ.Μ.Ε., στους οποίους έχει σταλεί ειδική πρόσκληση. Κατά την παρουσίαση θα προβληθούν μέσω πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού «Νάουσα», η ιστορία, η γαστρονομία, η πολιτιστική κληρονομιά, το φυσικό περιβάλλον και η αμπελοοινική της παράδοση. Στους συμμετέχοντες στις παρουσιάσεις θα διανεμηθούν ο τουριστικός οδηγός της πόλης αναμνηστικά δώρα, τα οποία σχεδιάστηκαν και προμηθεύτηκε ο Δήμος για τουριστική προβολή του. Παράλληλα από εκπροσώπους του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας θα προβληθεί ο αμπελώνας και το ξεχωριστό κρασί ξινόμαυρο Νάουσας.

Η αποστολή του Δήμου Νάουσας πέραν του κ. Δημάρχου, θα αποτελούν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Σταύρος Βαλσαμίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας κ. Δημήτριος Μάντσιος, καθώς και το Γραφείο Δημάρχου και δύο (2) υπάλληλοι του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού για τη διοικητική μέριμνα και τεχνική υποστήριξη των παρουσιάσεων.