Τρίτη, Ιούλιος 16, 2024
Follow Us

dimΡεπορτάζ και δηλώσεις του δημάρχου Νάουσας κ. Νικόλαου Κουτσογιάννη φιλοξενεί το www.grtimes.gr και ο δημοσιογράφος κ. Βαγγέλης Στολάκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ:

Νέο σημείο αναφοράς αναμένεται να αποκτήσει σε λίγα χρόνια η Νάουσα. Το νέο τόποσημο της περιοχής, δεν είναι άλλο από το καινούριο, σύγχρονο, καινοτόμο, «έξυπνο» και «πράσινο» δημαρχείο που θα αποκτήσει. Δεν πρόκειται για μια νέα κατασκευή αλλά την μεταμόρφωση του παραδοσιακού κτιρίου της γνωστής βιομηχανίας παραγωγής κουβέρτας ΒΕΤΛΑΝΣ που σήμερα ρημάζει σε δημαρχιακό μέγαρο και θα συνδυάζει την παράδοση με την σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Με την απόφαση ένταξης του έργου στη δράση ΕΠΑνΕΚ- ΕΣΠΑ 2014- 2020, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης ξεκινά η αντίστροφή μέτρηση για την δημιουργία του νέου δημαρχείου. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη τριετία.

«Οι κουβέρτες ΒΕΤΛΑNΣ ήταν σήμα κατατεθέν του τόπου μας. Θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση και τις μνήμες μας μέσα από έναν ζωντανό και δυναμικό χώρο που δημιουργούμε, ένα σύγχρονο κέντρο διοίκησης, όπως αξίζει στην Νάουσα» αναφέρει ο κ. Κουτσογιάννης.

dim

Το νέο δημαρχιακό μέγαρο της περιοχής θα αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Στο πρώτο- υπόγειο- θα υπάρχει ένα σύγχρονο πάρκινγκ εκατό θέσεων. Στο δεύτερο θα είναι τα γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών, ένας συνεδριακός χώρος χωρητικότητας 250 ατόμων και ένα αμφιθέατρο 200 θέσεων, ενώ στο τρίτο επίπεδο θα υπάρχουν τα γραφεία του δημάρχου και των αντιδημάρχων όπως επίσης και μια σύγχρονη αίθουσα δημοτικού συμβουλίου. Το κτίριο θα είναι ενεργειακό, θα τροφοδοτείται από υδροηλεκτρικό σταθμό, θα διαθέτει φωτοβολταϊκά στη στέγη, προκειμένου να παράγει ενέργεια από μόνο του, ενώ θα ενσωματώνει δεκάδες καινοτομίες. «Θα διαθέτει ένα κεντρικό σύστημα φωτισμού και θέρμανσης τα οποία θα μπορούν να ρυθμίζονται από απόσταση» σχολιάζει ο κ. Κουτσογιάννης και συμπληρώνει ότι παράλληλα με τη δημιουργία του νέου δημαρχείου θα υιοθετηθούν νέες εφαρμογές προς όφελος του πολίτη.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, η κατασκευή του δημαρχείου θα αυξήσει την επισκεψιμότητα των επιχειρήσεων του εμπορικού κέντρου κατά 100%, σε συνάρτηση με τις εκτεταμένες πεζοδρομήσεις, την ανάπλαση του πάρκου και της Μεγάλου Αλεξάνδρου.

πηγή: grtimes.gr