Κυριακή, Απρίλιος 28, 2024
Follow Us

apokΤον απολογισμό της φετινής Αποκριάς αλλά και τα πρώτα πλάνα για την Αποκριά του 2019 έκαναν στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος τουρισμού.

Αρχικά ο αντιδήμαρχος τουρισμού και πολιτισμού κ. Σταύρος Βαλσαμίδης ευχαρίστησε όλους εμπλεκομένους στην Αποκριά και δήλωσε: « Φέτος διαφόρων αλλαγών αποφασίσαμε και κάναμε μια γενναία αύξηση επιχορήγησης στους ομίλους, συγκεκριμένα κάθε μπουλούκι πήρε 750 παραπάνω. Ο Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες από 6.000 ευρώ πήρε 8.250 ευρώ, αυτά τα χρήματα αποτελούν την έμπρακτη υποστήριξη του δήμου προς τα μπουλούκια και τους ανθρώπους που εργάζονται για την διατήρηση του δρώμενου της Νάουσας.

valΣε ότι αφορά την διαφήμιση δώσαμε 4000 ευρώ σε διαφήμιση σε ραδιόφωνα της Βέροιας, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, 3000 φυλλάδια τυπώθηκαν και μοιράστηκαν στον κόσμο και δυστυχώς δεν έφτασαν. Την Τσικνοπέμπτη η εκδήλωση που διοργανώσαμε παρά του ότι φαίνεται να έχει ένα μεγάλο κόστος, εντούτοις αυτό που έκανε ήταν να φέρει κόσμο και να ωφελήσει τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις την Τσικνοπέμπτη γιατί γέμισαν εκείνη την ημέρα τα μαγαζιά μετά την συναυλία του Τόνι Σφίνου.

Ο δήμαρχος και εγώ σε δυο εβδομάδες δώσαμε πάνω από 20 ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και υποστηρίξαμε το δρώμενο. Τονίσαμε πως αυτό αξίζει να έρθει κάποιος να δει στη Νάουσα αλλά οι περισσότεροι ραδιοφωνικοί παραγωγοί μας λέγανε πως μάθαμε πως φέτος ξεκινήσατε την Αποκριά με τον Τόνι Σφίνο. Μπορεί να ήταν ένα μεγάλο έξοδο η εκδήλωση αλλά το διαφημιστικό όφελος που έφερε ήταν τεράστιο. Βεβαίως πρέπει να καθίσουμε να δούμε και με τους συλλόγους πως μπορούμε να προσφέρουμε ένα αρτιότερο αποτέλεσμα και να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο και το πρώτο Σαββατοκύριακο στην πόλη κάτι που είναι απαραίτητο».

valΣτην συνέχεια ο δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης δήλωσε μεταξύ άλλων σχετικά με την Αποκριά: « Όλοι βεβαίως πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως αυτό που κάνει ξεχωριστή τη Νάουσα την Αποκριά είναι το δρώμενο και η μοναδικότητα του. Αυτό είναι που στηρίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό της διαφοροποίηση της δικής μας αποκριάς με το καρναβάλι όλων των υπολοίπων.  Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως χρειάζεται μια όσο το δυνατόν καλύτερη προσφορά επιπλέον δραστηριοτήτων στους επισκέπτες. Το δεύτερο τριήμερο υπήρξε πάρα πολύ μεγάλη προσέλευση ξένων τουριστών, μεγάλη ήταν και η προσέλευση το Σάββατο, που γίνεται το μεγάλο ανοιχτό πάρτι στους δρόμους της πόλης αλλού με παραδοσιακή και αλλού με σύγχρονη μουσική σε 8-9 σημεία από τα μαγαζιά.  Αυτό μας διδάσκει πώς ναι φυσικά το δρώμενο έχει την πρωτοκαθεδρία από την άλλη είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει μια ποικιλία προσφορά δραστηριοτήτων για κάποιον που θα έρθει στην πόλη.  Ο κόσμος που θα έρθει στη Νάουσα την Αποκριά φυσικά και θα συμμετάσχει στο δρώμενο, αλλά αυτό έχει μια διαδικασία, αρχή και τέλος, από εκεί και πέρα είναι καλό να υπάρχουν και οι υπόλοιπες δραστηριότητες.  Θετικό στοιχείο είναι πως έχουμε φτάσει σε ένα πάρα πολύ υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσίας, διότι αν δεν υπήρχε σωστή προετοιμασία και συνεργασία, οι άνθρωποι που ήλθαν δεν θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν το δρώμενο».

loft