Σάββατο, Μαϊος 11, 2024
Follow Us
Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση του νέου δικτύου ύδρευσης αποχέτευσης Νάουσας και έπειτα από την συμβασιοποίηση του έργου «Εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου δικτύου ύδρευσης στην Δ.Ε. Νάουσας», προϋπολογισμού ύψους 544.487 € είναι έτοιμο να ξεκινήσει

Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση του νέου δικτύου ύδρευσης αποχέτευσης Νάουσας από την ΔΕΥΑΝ.

Να υπενθυμίσουμε ότι υπογράφηκε την Δευτέρα 18/09/2023 στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Νάουσας (ΔΕΥΑΝ) η σύμβαση του έργου «Εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου δικτύου ύδρευσης στην Δ.Ε. Νάουσας» μεταξύ του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Γεώργιο Τασιώνα και την ανάδοχο εταιρεία «Σταυρόπουλος Ιωάννης του Σταύρου». Η σύμβαση που υπογράφηκε μετά την έκπτωση που προέκυψε από τον διαγωνισμό είναι ύψους 544.487,90€.

 Έπειτα και από την ολοκλήρωση της χαρτογράφησης σε ψηφιακούς χάρτες με πληροφορίες όπως η διάμετρος του αγωγού, το υλικό κατασκευής του και άλλα η ανάδοχος εταιρεία είναι πλέον έτοιμη να ξεκινήσει το πολυπόθητο αυτό έργο.

Το έργο αφορά στην εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών για την ολοκλήρωση της λειτουργίας των νέων δικτύων της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. στο νότιο τμήμα της Δ.Κ. Νάουσας. Στην περιοχή μελέτης, υφίστανται οι νέοι κεντρικοί αγωγοί των δικτύων και οι αναμονές των ιδιωτικών παροχών και με το εν λόγω έργο  θα γίνει η ολοκλήρωση των ιδιωτικών παροχών, καθώς και η επιδιόρθωση βλαβών σε κεντρικούς αγωγούς, ώστε να καταστούν όλα τα παραπάνω πλήρως λειτουργικά.  Επίσης θα τοποθετηθούν νέες δικλείδες ελέγχου και θα γίνει εντοπισμός των υφιστάμενων και προσαρμογή τους στο επίπεδο του οδοστρώματος.

Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο έργο από την αρχή και εξ ολοκλήρου σχεδιάστηκε μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε επί δημαρχιακής θητείας Νικόλα Καρανικόλα και Προεδρίας ΔΕΥΑΝ Γεωργίου Τασιώνα, αποτελεί δε το τελευταίο κομμάτι που είχε μείνει σε εκκρεμότητα για πάρα πολλά χρόνια και θα επιτρέψει την αντικατάσταση του παλαιού δικτύου. 

Συνολικά το έργο περιλαμβάνει: κατασκευή 1.800 νέων ιδιωτικών συνδέσεων, αποκατάσταση 350 διαρροών σε ιδιωτική σύνδεση, απομόνωση 1.900 παροχών από το παλαιό δίκτυο, ανακατασκευή – μεταφορά 100 παλαιών συνδέσεων, διόρθωση 27 βλαβών επί κεντρικού αγωγού, εύρεση 50 φρεατίων δικλείδας και προσαρμογή στη στάθμη του οδοστρώματος, τοποθέτηση 38 νέων βανών επί του αγωγού του νέου δικτύου, σύνδεση υφιστάμενου  αγωγού στο νέο κεντρικό αγωγό ύδρευσης και ανάρτηση αγωγού από  2 γέφυρες 25μέτρων.