Σάββατο, Μαϊος 04, 2024
Follow Us
Κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάουσας στους κατοίκους της Κοινότητας Μονοσπίτων

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Κοινότητας Μονοσπίτων, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, την Παρασκευή 26 Απρίλη, στις 17:30.

Να απαιτήσουμε με την παρουσία μας, να συζητηθούν τα πολλά προβλήματά που αντιμετωπίζει το χωριό μας.

Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούν το Δημοτικό Συμβούλιο της Νάουσας να πάρει άμεσα μέτρα, να βρει λύσεις, να σταματήσει η εικόνα εγκατάλειψης, που καταγγέλλουν οι κάτοικοι των Μονοσπίτων.

Συγκεκριμένα:

Εδώ και χρόνια υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης του χωριού μετά από κάθε διακοπή ρεύματος. Φαίνεται ότι υπάρχει ανάγκη να εγκατασταθεί σύστημα άμεσης ανόρθωσης τάσης με οποιοδήποτε πρόσφορο τεχνολογικά μέσο.

Το ρεύμα της «Κουτίχας» περνά μέσα από το χωριό,  σε πολλά σημεία είναι ακαθάριστο χρόνια τώρα.  Κρίνεται αναγκαίο άμεσα να δρομολογηθεί ο καθαρισμός, γιατί σε περίπτωση πλημμύρας οι συνέπειες για τους κατοίκους θα είναι  οδυνηρές. Καθαρισμός πρέπει να προγραμματιστεί στο αποστραγγιστικό αυλάκι στη θέση «Κοκκίνες». Το ζήτημα λήψης μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και η κατασκευή έργων κρίνεται απαραίτητη ανάγκη.

Λειτουργούν ανεξέλεγκτα τρεις χωματερές με οικιακά απορρίμματα,  κλαδιά κτλ.  Η μία βρίσκεται  πολύ κοντά στο χωριό. Πέρα από τις αναγκαίες συστάσεις στους κατοίκους για τις συνέπειες  από ανεξέλεγκτη ρίψη  και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν,  κρίνεται αναγκαίος ο καθαρισμός  των χώρων,  όπως και για την ανεξέλεγκτη εναπόθεση ή επικίνδυνη καύση από συσκευασίες φυτοφαρμάκων.

Πλατεία, πάρκο, 4 παιδικές χαρές παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης.  Είναι επιτακτική ανάγκη ο καθαρισμός και η μόνιμη  συντήρηση όλων των κοινόχρηστων χώρων, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής χρήση τους.

Μέσα στο χωριό υπάρχουν δεκάδες σάπιοι σαθροί βραχίονες μεγάλων δέντρων και υπάρχει μεγάλος ο κίνδυνος ατυχήματος, κυρίως από πτώση στο ηλεκτρικό δίκτυο της ΔΕΗ. Είναι φανερό ότι χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό και απαραίτητος εξοπλισμός για την απομάκρυνσή τους.

Πιθανά από τη μη σωστή ολοκλήρωση  έργου παλαιότερα,  δεν συνδέθηκε με σωλήνες (15-20 μέτρων) το νερό που καταλήγει στο ποτάμι (μπροστά στο σπίτι του Μπουρδάνου)  δίπλα στην πλατεία.

Επίσης δίπλα στην πλατεία (στο σπίτι του Στογιάννη) λιμνάζουν βρόχινα νερά,  χρειάζεται φρεάτιο και σύνδεση με το ποτάμι.

Επίσης μας αναφέρθηκαν προβλήματα που αφορούν βέβαια όλα τα χωριά και την πόλη, όπως:

έλλειψη αγροτικού γιατρού, υπήρχε παλαιότερα σε καθημερινή βάση,

τους θερινούς μήνες που δεν λειτουργούν τα σχολεία, μόνο μία μέρα τη βδομάδα υπάρχει αστικό λεωφορείο,

πάρα πολλά αδέσποτα, διαγράμμιση δρόμου προς το χωριό, ασυντήρητοι δρόμοι, λακούβες κτλ.

Η άποψη τόσο του προέδρου της τοπικής Κοινότητας, όσο και όλων των κατοίκων είναι πως εδώ και 5 χρόνια το χωριό έχει εγκαταλειφτεί από συνεργεία-προσωπικό του Δήμου.

Ακόμα περιμένουν οι κάτοικοι απάντηση γιατί δεν πήρε η κοινότητα ούτε ένα ευρώ από την πώληση κοινοτικής-δημοτικής έκτασης σε ιδιώτη, αξίας 175.000€ περίπου.

Μόνο με τον αγώνα μας, με την παρουσία μας, μπορούμε να επιβάλλουμε λύσεις για το χωριό μας.