Τετάρτη, Μαϊος 01, 2024
Follow Us
H ειδική εκδήλωση της Π.Ε. Ημαθίας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και το Ολοκαύτωμα της Νάουσας (video)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η ειδική εκδήλωση της Π.Ε. Ημαθίας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και το Ολοκαύτωμα της Νάουσας.

mpsrob

Την αφηγηματική παρουσίαση του ιστορικού των μαχών της Επανάστασης στην Ημαθία, του Χαλασμού της Νάουσας και του Ολοκαυτώματος των κατοίκων της χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, π. Στυλιανός Μακρής, ο Αντιπεριφερειάχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, η εκπρόσωπος του Υφυπουργού Οικονομικών Α. Βεσυρόπουλου, κα. Βάια Λιανοπούλου, ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας και ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας

Ακολούθησε η παρουσίαση των γεγονότων της περιόδου από τον κ. Γιάννη Μοσχόπουλο για το Ρουμλούκι, τον κ. Βασίλη Ασβεστά για την Βέροια και τον κ. Τάκη Μπάιτση για τη Νάουσα.

Σειρά πήρε το μουσικό κομμάτι της βραδιάς με την Μαίρη Δούτση (Δείτε εδώ) και η Μακρυνίτσα από τις Ναουσαίες (Δείτε εδώ).

Τέλος έγινε απονομή τιμητικών - αναμνηστικών πλακετών σε Ημαθιώτες Ιστορικούς, Συγγραφείς, Λαογράφους - Συλλέκτες. Αναμνηστικά απονεμήθηκαν στους: Γιώργο Χιονίδη, Εμμανουήλ Βαλσαμίδη, Τάκη Μπάιτση, Στέργιο Αποστόλου, οικ. Νικολάου Σπάρτση, Γιώργη Μελίκη, Γιάννη Μοσχόπουλο και Νίκο Χατζηιωάννου.

Δείτε το video και το φωτορεπορτάζ του inaoussa.gr

toukar