Κυριακή, Μαϊος 19, 2024
Follow Us
Πόλος έλξης η Νάουσα την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς

Η διαφήμιση και η διάδοση του δρώμενου της Νάουσας «Γενίτσαροι και Μπούλες» αποδίδει και πλέον, η Νάουσα κατακλύζεται από κόσμο και την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς.

Από νωρίς το πρωί λεωφορεία και χιλιάδες Ι.Χ. γέμισαν κάθε σημείο της Νάουσας και οι δρόμοι γέμισαν τουρίστες κάθε ηλικίας, που ήρθαν για να απολαύσουν από κοντά το μοναδικό αποκριάτικο δρώμενο.

Οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα σοκάκια της πόλης και να γευτούν την ναουσαίικη φιλοξενία. Τα καταστήματα εστίασης κατακλύστηκαν από κόσμο, ντόπιους και ξένους και η ικανοποίηση των καταστηματαρχών ήταν έκδηλη για την κίνηση, που ήταν σε πάρα πολύ καλά επίπεδα, σε σύγκριση με την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς προηγούμενων χρόνων.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο δημαρχείο για να δει από κοντά το “προσκύνημα”. Τέσσερα  μπουλούκια, ένα του ομίλου «Νταβέλη» και τρία του ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες», πήραν διαδοχικά την άδεια από τον δήμαρχο κ. Νίκο Κουτσογιάννη και ακολούθησε η  καθορισμένη διαδρομή τους στην πόλη, την οποία ακολούθησαν πολλοί ντόπιοι και επισκέπτες.

Πολύς κόσμος διασκέδασε και στην κεντρική πλατεία της Νάουσας με τους Salonique Brass Band, ενώ στην οδό Ζαφειράκη “κεράστηκε Νάουσα” από τους "Φίλους του Καρναβαλιού", στην καθιερωμένη  και  πάντα επιτυχημένη εκδήλωσή τους.

Στα Αλώνια, από νωρίς το απόγευμα, ο κόσμος γέμισε την πλατεία για παρακολουθήσει την ολοκλήρωση του δρώμενου, το βγάλσιμο του πρόσωπου. Οι χορευτές μας τράνταξαν συθέμελα την παραδοσιακή πλατεία, αποσπώντας τα πιο θερμά χειροκροτήματα.

Το ολοήμερο ξεφάντωμα συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές της Δευτέρας, αφού στήθηκαν μεγάλα γλέντια σε café και bar της πόλης.

Το στοίχημα της πρώτης Κυριακής κερδήθηκε, με τα μαγαζιά να γεμίζουν κόσμο και τη Νάουσα να του δίνει τη δυνατότητα να ξεφύγει από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.