Τρίτη, Μαϊος 14, 2024
Follow Us
Κινητοποίηση στην είσοδο του Νοσοκομείο Νάουσας το πρωί της Τετάρτης

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ένωσης Ιατρών Νομού Ημαθίας και μπροστά στην 48ωρη Πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ , έδωσαν δυναμικό παρόν έξω από το Νοσοκομείο Νάουσας εργαζόμενοι και συνταξιούχοι απαιτώντας να μην προχωρήσει το σχέδιο λειτουργίας του νοσοκομείου της πόλης , όπως και όλης της χώρας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Στο κάλεσμα των γιατρών , παραβρέθηκαν το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας « Γιώργος Βουτυράς» , το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας και ΟΑΕΕ, το σωματείο εργαζομένων στη Νηματουργία Βαρβαρέσος και το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας.

Στις ομιλίες και τα συνθήματα εκφράστηκε η ανάγκη για κοινή πάλη των υγειονομικών και του λαού για δημόσια Δωρεάν Υγεία και για αγώνα που θα σπάσει το ταβάνι των δημοσιονομικών αντοχών στην Υγεία.

Αναδείχθηκαν τα οξυμμένα προβλήματα των γιατρών όπως οι καθηλωμένοι μισθοί , οι χαμηλές αμοιβές των εφημεριών , η μετατροπή των γιατρών σε « λάστιχο» με τη μεταφορά τους από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Αυτός ο κοινός αγώνας αφορά και τους ασθενείς , που βιώνουν μεγάλες καθυστερήσεις σε χειρουργεία και εξετάσεις στο νοσοκομείο της πόλης, οι οποίοι παίρνοντας το λόγο έφεραν χειροπιαστά παραδείγματα από την πείρα τους.