Κυριακή, Μαϊος 19, 2024
Follow Us
Άνοιξε τις πύλες της η αναδρομική έκθεση “Όταν καταμετρήσεις τα λάφυρά σου…” του Γιώργη Μπαδόλα στη Νάουσα

Άνοιξε τις πύλες της το βράδυ του Σαββάτου η 3η Αναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής – Γλυπτικής – Χαρακτικής – Ποίησης : 1960-2010, του Γιώργη Μπαδόλα, με τίτλο “ Όταν καταμετρήσεις τα λάφυρά σου…”.

Ο Γιώργης Μπαδόλας γεννήθηκε στη Νάουσα Ημαθίας το1943 και έφυγε από τη ζωή το 2010. Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τη χαρακτική, ενώ αδιάλειπτα κατέγραφε τις σκέψεις του σε μορφή ελεύθερου ποιητικού λόγου.

Η έκθεση, την οποία επιμελείται η αρχιτέκτων Κατερίνα Μπαδόλα,  αποτελεί συνέχεια της τελευταίας έκθεσης του καλλιτέχνη που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο, το 2009.

Στην έκθεση παρουσιάζονται περίπου 100 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής του συνόλου της καλλιτεχνικής του διαδρομής, από το 1960 έως το 2010, αλλά και αδημοσίευτα ποιητικά κείμενα.

Στόχος της έκθεσης είναι να “αφηγηθεί” την καλλιτεχνική διαδρομή του Γιώργη Μπαδόλα, και να αναδείξει τις ποιότητες του εικαστικού, αλλά και του ανεξερεύνητου ποιητικού του έργου, απευθυνόμενη τόσο στους φιλότεχνους που τον γνώρισαν, τον αγάπησαν και συγκινούνται από τη δουλειά του, όσο και στους νεότερους ανθρώπους που δεν είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν μέχρι σήμερα.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 18-11-2023 έως 3-12-2023