Δευτέρα, Μαϊος 06, 2024
Follow Us
Οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Νάουσας διδάσκουν  την έννοια της «αποταμίευσης» στους λιλιπούτειους μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Νάουσας

‘Γιατί αποταμίευση δεν είναι νομίσματα που κάνουν κλίνκγι κλίνγκι σε έναν κουμπαρά. Είναι η δύναμη που μας δίνει ο χρόνος να πετύχουμε πράγματα μεγαλύτερα από εμάς που φαντάζουν ακατόρθωτα, κάνοντας κάθε μέρα κι από κάτι μικρό.’

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης και το βιβλίο  ΄Αν κάθε μέρα…΄ του Αντώνη Παπαθεοδούλου, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023  πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ τάξης του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του ΕΠΑΛ Νάουσας στο 5ο Νηπιαγωγείο Νάουσας.

Οι μαθητές, μικροί και μεγάλοι,  διέδρασαν, με τον πιο αναπάντεχα υπέροχο τρόπο, μοιραζόμενοι λόγια και εικόνες σχετικά με την «αποταμίευση»,  από μια πιο ουσιαστική και απρόσμενη οπτική, χωρίς να ακουμπήσουν καθόλου την έννοια του χρήματος.

Το βιβλίο μιλάει για την αποταμίευση από μια διαφορετική, ευρύτερη οπτική, γιατί η αποταμίευση δεν είναι μόνο ο κουμπαράς των παιδιών που γεμίζει νομίσματα. Είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουν πως για να πετύχουν κάτι μεγάλο, αρκεί να κάνουν κάθε μέρα κάτι μικρό, να δοκιμάσουν να είναι συνεπή και να μάθουν να σκέφτονται αισιόδοξα το μέλλον.

Η αλληλεπίδραση των μαθητών …. απερίγραπτα όμορφη & τρυφερή! 

Υπεύθυνοι της δράσης οι εκπαιδευτικοί:  Πόπη Γουδίνου, Έφη Τσιόγκα, Κατερίνα Βαφείδου, Ελένη Σιανόλα, Τάκης Δημησκής.